ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση για στήσιμο αγώνα

Ο Τσάβι Τόρες, άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα, καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση και αποκλεισμό 22 μηνών από το ποδόσφαιρο, για την εμπλοκή του σε στήσιμο αγώνα τη σεζόν 2013/14.

Ιστορική απόφαση ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, καθώς ο Τσάβι Τόρες είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που καταδικάζεται για συμμετοχή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Ο 36χρονος μέσος της Λούγκο στη β’ κατηγορία κι άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών και αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για σχεδόν δύο χρόνια (22 μήνες), αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση «Οσασούνα», που αφορά δωροδοκίες για να επηρεαστούν τα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της La Liga τη σεζόν 2013/14.

Συγκεκριμένα, ο Τόρες αποτελούσε τότε παίκτη της Μπέτις και μαζί με τον παλαίμαχο, πλέον, Αντόνιο Αμάγια, είχαν εισπράξει 650.000 ευρώ από ανθρώπους της Οσασούνα μέσω ενδιάμεσων, ώστε να νικήσουν τη Βαγιαδολίδ την προτελευταία αγωνιστική και να χάσουν με τη σειρά τους από την ομάδα της Παμπλόνα στην τελευταία «στροφή». Και οι τρεις βρίσκονταν στη «μάχη» του υποβιβασμού και παρά το ότι τα αποτελέσματα κύλησαν βάσει σχεδίου (νίκη της Μπέτις με 4-3 κόντρα στη Βαγιαδολίδ, ήττα με 2-1 από την Οσασούνα), στο φινάλε υποβιβάστηκαν όλες; τους στη Segunda Division.

Έκτοτε, ο Τόρες συνέχισε την καριέρα του στους Βερδιμπλάνκος ως το 2016, πέρασε από Σπόρτινγκ Χιχόν, Έλτσε, Περθ Γκλόρι και Αλ Αραμπί, ενώ από το 2020 είναι αρχηγός της Λούγκο στη δεύτερη κατηγορία.

Εκτός από τις ποινές φυλάκισης και αποκλεισμού από τη δράση, στον Τόρες επιβλήθηκε και πρόστιμο 400.000 ευρώ.

Ο ανδρωμένος ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία της Βιγιαρεάλ, Τόρες, μετακόμισε στη β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2007 και το 2009 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των Μπλαουγκράνα, καταγράφοντας, μάλιστα, δύο συμμετοχές στη La Liga στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2008/09.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button