Μπάσκετ

Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΟΚ ο Πιτσίλκας και Ειδικός Σύμβουλος ο Χριστοδούλου

Αλλαγές στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Τα ονόματα που θα αναλάβουν την ΚΕΔ/ΕΟΚ αποκάλυψε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Πρόεδρος της τριμελούς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα είναι ο Νίκος Πιτσίλκας και τα άλλα δύο μέλη θα είναι οι Κωνσταντίνος Μουζάκης και Νίκος Μπήτης.

Από ‘κει και πέρα, Ειδικός Σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών/κριτών θα είναι ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Η δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου για την ΚΕΔ/ΕΟΚ:

«Το θέμα της διαιτησίας δεν είναι το μεγαλύτερο, το αναπτυξιακό είναι γιατί υπάρχει τεράστιο κενό. Η τρύπα στη δεκαετία θα υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔ που λειτουργούσε μέχρι σήμερα και όριζε τους διαιτητές. Η πρότασή μου θα είναι η εξής: ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών/κριτών να είναι ο Χρήστος Χριστοδούλου, που έθεσε την παραίτησή του στην Ευρωλίγκα. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής. Πρότασή μου είναι να είναι πρόεδρος ο Νίκος Πιτσίλκας και μέλη ο Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Νίκος Μπήτης. Παράλληλα θα υπάρχει σώμα παρατηρητών, που θα αξιολογούν και θα υπάρχει εσωτερικό ranking. Αυτό θα αρχίσει από την Basket League και θα πάει και στις άλλες κατηγορίες. Υπεύθυνος για την εκπαίδευση και το σώμα παρατηρητών θα είναι ο κ. Χριστοδούλου, που θα έχει αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ».

Για το αν ο Νίκος Πιτσίλκας θα αποχωρήσει από τη VTB League και θα είναι αποκλειστικά στην ΚΕΔ/ΕΟΚ: «Ο κ. Πιτσίλκας δεν φεύγει από την VTB League, αλλά έχει πάρει άδεια».

Για ΚΕΔ κι αν θα είναι έμμισθες ή όχι οι θέσεις: «Έχουμε ξεχωρίσει στην οργάνωση της ομοσπονδίας το διοικητικό από το operations. Όσοι είναι στη διοίκηση δεν παίρνουν λεφτά, παρά μόνο κάποια οδοιπορικά. Εγώ δεν είχα μισθό στον Προμηθέα, πώς μπορώ να έχω τώρα; Οι αιρετοί δεν έχουν έσοδα καθόλου. Όλοι οι εργαζόμενοι, το operations, είναι έμμισθοι. Έτσι και στην ΚΕΔ. Η εθελοντική εργασία είναι απαράδεκτη. Η διοίκηση θα πρέπει να τους ελέγχει, να υπάρχει ανάληψη ευθυνών. Αυτός που είναι στη διοίκηση βάζει τους στόχους και οι εργαζόμενοι το υλοποιούν, αλλά ελέγχονται και κρίνονται. Εννοείται πως όσοι είναι έμμισθοι θα κρίνονται. Εμπλοκή δεν θα υπάρχει με τη διαιτησία. Όλοι μας θα κρινόμαστε. Αν η Basket League θέλει επαγγελματική διαιτησία πρέπει να το ζητήσει και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αν το ζητήσει, να το κουβεντιάσουμε».

Για τις επιλογές του στην ΚΕΔ: «Όλοι γνωρίζετε ποιος είναι ο κ. Χριστοδούλου, ο κ. Πιτσίλκας, ο κ. Μουζάκης και ο κ. Μπήτης, τόσο διαιτητικά, όσο και ως ήθος. Είμαι περήφανος για αυτές τις επιλογές. Η διαιτησία είναι και θέμα διαδικασίας. Επιτρέπεται να μην γνωρίζουν οι ομάδες τη βαθμολόγηση των διαιτητών; Ισονομία, αξιοκρατία και διαφάνεια».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button