Βόλεϊ

Πρόεδρος ΕΟΠΕ στο Yellow Radio: «Κάνω τον σταυρό μου να ολοκληρωθεί ο θεσμός Κυπέλλου γυναικών!»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to box» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο προσφάτως εκλεγείς για δεύτερη θητεία Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος,  μίλησε στο Yellow Radio για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ και την Oμοσπονδία το διάστημα της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για την προεκλογική εκστρατεία δεδομένων των συνθηκών:

Είναι πολύ δύσκολο να γίνει προεκλογική εκστρατεία εν μέσω κορωνοϊού, χωρίς έσοδα και με 1,5 σεζόν να μην έχει παιχτεί βόλεϊ. Σε έναν οργανισμό μάλιστα που προέρχεται από σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση αυτή την στιγμή:

Δυστυχώς η θέση μας είναι στάσιμη. Αναμένουμε να επικοινωνήσουμε με τους προμηθευτές που έχουμε διακανονίσει το χρέος και να βρούμε την πορεία που θα χαράξουμε την νέα τετραετία. Τα προηγούμενα χρόνια, έγινε καλή δουλειά και δεν έχουμε επιβαρύνει την Ομοσπονδία ούτε με 1 ευρώ. Αντιθέτως, έχουμε ξεχρεώσει 1.5 εκατ. ευρώ από τα παρελθόντα χρέη.

Για το αν θα μπορεί το βόλεϊ να βγάζει έσοδα και να δίνει κίνητρο στα μεγάλα σωματεία κυρίως της βορείου Ελλάδος που απέχουν τα τελευταία χρόνια:

Αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, πως θα υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ετήσια επιχορήγηση στα σωματεία της Volley League ανδρών και κατ’ επέκταση και των γυναικών, πιστεύω πως σιγά-σιγά θα επανέλθουν τα σωματεία. Με προϋπόθεση ωστόσο να λύσουν και τα εσωτερικά τους οικονομικά προβλήματα. Θα δοθεί η ευκαιρία όμως σε νέους παράγοντες να επενδύσουν το «συναίσθημα». Έρχονται καλύτερες ημέρες σε ότι αφορά το υψηλό επίπεδο του βόλεϊ.

Για το αν θα στηρίξει η Πολιτεία το βόλεϊ:

Πρόθεση της Πολιτείας είναι να στηρίξει τον αθλητισμό γενικά, όχι μόνο το βόλεϊ. Αναμένονται χρήματα μέσω του στοιχήματος. Ευελπιστώ αυτό που ξεκίνησε μετά από πολλά χρόνια, το να παίρνουν χρήματα τα σωματεία ανάλογα με πού αγωνίζονται, να συνεχιστεί. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται όλος ο αθλητισμός βοήθεια.

Για τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων:

Μετά από αίτημά μου στον υφυπουργό Αθλητισμού έχει εγκριθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021 η «απευθείας» βοήθεια από τους Δήμους στα σωματεία, ιδιαιτέρως για μετακινήσεις. Έχω την αίσθηση πως τουλάχιστον για ακόμη μία σεζόν θα συνεχιστεί η εν λόγω βοήθεια.

Ενώ πρόσθεσε:

Το γυναικείο βόλεϊ πάντοτε ήταν πιο μπροστά σε προσέλευση κόσμου απ’ ότι το ανδρικό. Αξίζει να τονίσουμε επίσης πως το γυναικείο βόλεϊ είναι από τα λίγα αθλήματα αυτή τη στιγμή που διαθέτει και τις 5 μεγάλες ομάδες. Δυστυχώς, φέτος δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένα αξιόλογο πρωτάθλημα, γιατί θα κινούσε μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Για την απόφαση να συνεχίσει η χρονιά με τον θεσμό του Κυπέλλου:

Κάνουμε τον σταυρό μας να ολοκληρωθεί! Να μην έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε καμία ομάδα, γιατί αν παρουσιαστούν παραπάνω μολύνσεις από αυτό που προβλέπεται στο πρωτόκολλο, εκείνη η ομάδα θα χάσει το παιχνίδι. Είναι σημαντικό που διεξάγονται έστω και οι αγώνες Κυπέλλου, γιατί γυμνάζονται οι υποψήφιες διεθνείς αθλήτριες, ενόψει των προκριματικών για τα Πανευρωπαϊκό των γυναικών.

Για την πρόταση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε «φούσκα»:

Φούσκα… όνομα και πράμα! Δεν θα ήταν εφικτό να διεξαχθεί κατά αυτόν τον τρόπο, γιατί τα έξοδα θα ήταν πολύ μεγάλα. Σε μία δύσκολη περίοδο, που ούτε η Ομοσπονδία έχει έσοδα να το καλύψει, αλλά ούτε και τα σωματεία.

Για το «άρωμα» από Άρη στην νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ με τον Κώστα Χαριτωνίδη και την στήριξη από τους ανθρώπους του Άρη παρά τις όποιες διαφωνίες:

Δεν κρατάω διαμάχη με κανέναν. Είμαστε κοντά με τα σωματεία. Όχι μακριά. Ενδεχομένως, όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι, ο καθένας να παραθέτει την δική του άποψη. Δεν υπάρχουν διαφορές με κανέναν. Όπως ήμουν ως διαιτητής, έτσι είμαι και ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας. Ο καλός ο διαιτητής, πρέπει να ξεχνάει τι έγινε στην προηγούμενη φάση, να κοιτάει την επόμενη και να μην κρατάει κακία σε παίκτες και προπονητές.

Για το αν υπάρχουν διαιτητές σήμερα που δεν θα φοβηθούν και αν χρειαστεί θα πάρουν μία φάση μέχρι το τέλος κι ας χάσει ο «δυνατός»:

Είναι δύσκολο το να είσαι διαιτητής. Οι διαιτητές που σφυρίζουν πρέπει να έχουν γνώση του αθλήματος. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά που υπήρξαν αθλητές, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Να μπορούν να διαιτητεύσουν σε αναπτυξιακές ηλικίες. Έτσι ώστε όταν ένας διαιτητής προχωρήσει στην επόμενη κατηγορία, να προέρχεται μέσα από το άθλημα, το οποίο γνωρίζει και έχει παίξει.

Έρχονται παιδιά που θέλουν να γίνουν διαιτητές και δεν έχουν παίξει ποτέ το άθλημα. Η γνώση του αθλήματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έτσι θα κάνεις λιγότερα λάθη, όταν σφυρίξεις. Όταν κάνεις λίγα λάθη, ίσως να μην δώσεις το δικαίωμα στον κόσμο, να ασχοληθεί μαζί σου.

Για το ότι οι ομάδες στο ποδόσφαιρο ζητάνε ξένους διαιτητές:

Είναι απαράδεκτο. Η ευθύνη όμως είναι καθαρά στους διαιτητές. Όχι για την απόδοσή τους, αλλά γιατί το αποδέχτηκαν. Οι ομάδες ωστόσο έφτασαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Οι ομάδες διοικούν. Ο αθλητισμός διοικείται από παράγοντες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button