Ποδόσφαιρο

Προχωράει για Αντρέ Γκρέι!

Ο Αντρέ Γκρέι είναι ο εκλεκτός διοίκησης και προπονητή του Άρη, για να αντικαταστήσει τον Καμαρά, καθώς όπως αποκαλύφθηκε από χθες, ο 31χρονος είναι ο επιθετικός που προσπαθεί να φέρει από την Premier League.

Με τον Τζαμαϊκανό ποδοσφαιριστή έγινε επαφή την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στο Λονδίνο για να μιλήσει με τη Φούλαμ και τον εκπρόσωπο του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Άρης φέρεται να έχει συμφωνήσει στο οικονομικό σκέλος με τον ποδοσφαιριστή, το κασέ του οποίου είναι περί των 800.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο Γκρέι έχει ύψος 1,78 και την περασμένη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, σε 28 αγώνες πέτυχε δέκα τέρματα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Γουλβς, μιας και έχει γεννηθεί στο Γουλβερχάμπτον, αλλά σε ηλικία 13 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Σριούσμπερι, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τη σεζόν 2009-10. Δεν έπαιξε πολύ και δόθηκε δανεικός στη Χίνκλει, από την οποία τον πήρε αρχικά δανεικό και στη συνέχεια με μεταγραφή η Λούτον.

Τις δυο σεζόν με τη Λούτον στην Conference έκανε σπουδαία πράγματα. Τη σεζόν 2012-13 έβαλε 20 γκολ σε 54 παιχνίδια, αλλά την επόμενη έκανε συνεχόμενα ρεκόρ. Οδήγησε με 30 γκολ σε 44 ματς την ομάδα του στην άνοδο στη League 2, βγήκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, καλύτερος νέος παίκτης, κερδίζοντας τη μεταγραφή του και το βήμα στην Μπρέντφορντ στην Τσάμπιονσιπ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Την πρώτη χρονιά έβαλε 18 γκολ σε 54 ματς, αλλά στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, μόλις τον Αύγουστο, παραχωρήθηκε έναντι 6εκ λιρών στην Μπέρνλι. Την πρώτη του χρονιά εκεί κάνει πάλι πράγματα και θαύματα. Οδηγεί την ομάδα του στην άνοδο στην Πρέμιερ με 25 γκολ, επίδοση που τον αναδεικνύει πρώτο σκόρερ της Τσάμπιονσιπ. Στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, βάζει δέκα γκολ σε 36 παιχνίδια.

Τον Αύγουστο του 2017 υπογράφει πενταετές συμβόλαιο με τη Γουότφορντ. Ως τον Αύγουστο του 2021 με τη φανέλα της Γουότφορντ, σε 125 παιχνίδια βάζει 21 γκολ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην ΚΠΡ, βάζοντας 10 γκολ σε 30 παιχνίδια. Έχει συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας κάτω των 23 ετών, αλλά από την περασμένη σεζόν αγωνίζεται στην Εθνική Ανδρών της Τζαμάικα, μιας και διαθέτει διπλή υπηκοότητα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button