Ποδόσφαιρο

Προετοιμασία πνευματική – Γράφει το Κίτρινο Βέλος

Λιγότερο από 2,5 βδομάδες έμειναν για την επίσημη αγωνιστική έναρξη της χρονιάς 2021-2022 για την ομάδα μας, τον Άρη.

Ένα ξεκίνημα λίγο πιο πέρα απ’ το πέρα, σε σημείο που δεν αρκεί ο χάρτης, αλλά χρειάζεται ο “γλόμπος”, η “σφαίρα”. Η υδρόγειος! Μια πόλη με πολλά μυστικά, πλούτη, συμβολισμούς, απόκρυφους και μη. Ένα φρέσκο, ιστορικά, κατασκεύασμα που αν ψάξεις στο YouTube θα μπλέξεις σε θεωρίες συνωμοσίας, σε τέκτονες και αρχιτέκτονες, σε πολλά σκοτεινά, γνωστά και άγνωστα. Είδα κάποια και σκέφτομαι να δω πάλι, χρόνια μετά, την ταινία “Ιλουμινάτι”! Ρε, που μπλέξανε πάλι;;!!

Καθαρά ποδοσφαιρικά πάμε, γιατί αλλιώς θα κάψουμε τα λιγοστά εγκεφαλικά κύτταρα που μας αφήνει η καψούρα, στα όρια της παράνοιας φορές, με την Αρειανάρα! Και αφού, τμηματικά σε προηγούμενα κείμενα, εξήγησα τις εξωαγωνιστικές προτεραιότητες των εχόντων το κουμάντο, αρχής γενομένης από την διοίκηση, αναλύοντας με το φτωχό μου το μυαλό κάποια πράγματα απαραίτητα να γίνουν σε αυτό που αποκαλούμε “μεγάλωμα μιας ομάδας”, ήρθε η ώρα του καθρέφτη. Ρόστερ, προετοιμασία, φιλικά, συμπεράσματα και πολλά ακόμα που όλοι αρέσκονται να σχολιάζουν.

Πρώτες κινήσεις, μεταγραφές, αποδεσμεύσεις. Λύθηκαν τα συμβόλαια όσων κρίθηκε να γίνει έτσι, σωστά για μένα, προέκυψε μία πώληση βασικού παίχτη. Ροζ. Οι πάντες πωλούνται. Τα είπαμε ξανά. Ήρθαν δύο, ως την ώρα που γράφω. Μεσοεπιθετικός, έμπειρος κατά τα λεγόμενα, καλύπτοντας κενό Σαντέ, τερματοφύλακας απαραίτητος στην ανάγκη να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί μια κομβικότατη θέση. Έπεται συνέχεια. Αυτό λέει η λογική. Έχω πει, όχι πολύ διαφορετικά πράγματα απ’ όσα διαβάζεις σχεδόν παντού ή σκέφτεσαι. Σίγουρα 5-6 παίχτες ακόμα, με τους 3 θεωρητικά προοριζόμενους ως βασικούς.

Διάβασα στο yellowradio.gr την συνέντευξη του Νέτο. Παίχτης που ήρθε, έμεινε, πρόσφερε, αγάπησε, αγαπήθηκε και πλέον βοηθά από άλλη θέση. Χάρηκα ιδιαίτερα. Δείγμα ωριμότητας της διοίκησης, όταν αξιοποιεί τέτοιες μονάδες. Ένας παίχτης που ανέβασε αγωνιστικό επίπεδο τον Σύλλογο, διεκδίκησε στόχους, έζησε προκρίσεις. Περί Ευρώπης η κουβέντα. Μια νοοτροπία που είναι ανάγκη να πλανάται στον “αέρα” των αποδυτηρίων. Σέβομαι τους πάντες, δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν υποτιμώ. Πάθημα – μάθημα το περσινό. Δεν υπερεκτιμώ, επίσης. Αν εκείνο το βράδυ, στην Νορβηγία, πρόπερσι κυριαρχούσε ο ρεαλισμός και η ψυχραιμία, όλα θα ήταν διαφορετικά στην προσπάθεια και στο αποτέλεσμα μιας παρολίγο ανατροπής.

Μιλώντας, πάντα, προσωπικά η λειτουργία του συνόλου, όσα αισθάνομαι, με κάνουν να εμπιστεύομαι εκ νέου, χρόνια μετά. Λίγες βδομάδες ή μέρες πίσω κυριαρχούσε αμφισβήτηση για το αν θα γίνουν μεταγραφές. Ο Άρης απαντά. “Εμπιστεύσου” και “κλείσε τα αυτιά στην προπαγάνδα”, φωνάζει. Βλέπω σχέδιο και πλάνο, που λειτουργεί εξωαγωνιστικά (βλέπε παράταση απόφασης στο θέμα μπαν) αλλά και εντός των γραμμών. Σχεδιασμός, υλοποίηση. Σχεδόν αθόρυβη. Έτσι πρέπει. Θόρυβο πρέπει να προκαλεί η κάθε, ξεχωριστή, εμφάνιση. Το κάθε παιχνίδι. Έναν θόρυβο διπλού στόχου. Να “τρομάζει” τον εκάστοτε αντίπαλο, να εδραιώνει το αίσθημα σιγουριάς εντός της ομάδας. 

Υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο παιχνίδι, το πρώτο αρχικά, στις 22 Ιουλίου. Αγωνιστικός χώρος/συνθετικός χλοοτάπητας πάλι, κατά σύμπτωση, ετοιμότητα αντιπάλου/ρυθμός και αρκετά ακόμα. Υπάρχουν παραδείγματα, ιστορικά πρόσφατα, που καλούμαστε να επιλέξουμε. Πολωνία, Αυστρία, Κύπρος, ακόμα και Ισπανία. Στον αντίποδα, Κροατία, Ουκρανία, οι λάθος μέρες. Η ουσιαστική διαφορά στο αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η προσέγγιση, η συγκέντρωση, η αποφασιστικότητα. Πέραν της προετοιμασίας, οι παραπάνω παράγοντες, ειδικά στο χρονικό σημείο που παίζουμε, παίζουν μεγάλο ρόλο. Αργότερα, στο “στρώσιμο” που λέμε, επικρατούν άλλα δεδομένα και η κριτική γίνεται βάσει εκείνων. 

Τις μέρες αυτές, με τα νοκ άουτ του Euro να έχουν ήδη ξεκινήσει, αποδεικνύεται ξανά πως οι διαφορές μικραίνουν. Είτε αυτό αφορά Εθνικές ομάδες, είτε Συλλόγους. Βιώσαμε και τις 2 όψεις του νομίσματος, πάνω από μία φορά. Σαραγόσα/Σλάβεν, Μαδρίτη/Κοβαλίβκα. Η κουβέντα των ημερών, μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία απέναντι σε μία νεόπλουτη ομάδα, με τα θετικά και τα αρνητικά της, επικεντρώνεται σε ένα πράγμα μόνο. Στο πώς θα έχω το μέγιστο κέρδος, εξαλείφοντας τις κακές συνήθειες. Την αφέλεια, την υπεροψία, την πνευματική ανετοιμότητα.

Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Αποκτήματα θα μπολιάζονται, συνεχώς. Μεγάλο κομμάτι του κόσμου θα συνεχίσει να δίνει απ’ το υστέρημα, να βοηθά, να στηρίζει. Η λειτουργία του Άρη θα συνεχίσει να έχει στόχευση το χτίσιμο, την τοποθέτηση των κομματιών, των παιχτών, την δουλειά για να βελτιωθούν. Είμαστε σε περίοδο καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πνευματικής, πρώτιστα…

ΥΓ Με λύπη και θυμό διαπιστώνω μια γενικότερη σιωπή. Ένοχη. Παρουσία, λέει, μόνο εμβολιασμένων. Μεγάλη κουβέντα, ποσοστά κόσμου, διαίρει και βασίλευε. Άλλη μία, αστεία, προσέγγιση της Πολιτείας, του Κράτους, σε θέματα ζωτικά. Άλλο ένα κοινωνικό πείραμα αντιδράσεων, αρχής γενομένης απ’ την κερκίδα.

“Μόνο Άρης. Πάνω απ’ όλα ο Άρης”!

Τα πιο πάνω γράφτηκαν με ήχους που σε κρατάν ετοιμοπόλεμο… https://m.youtube.com/watch?v=ygNuRpwZqRU

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

Κίτρινο Βέλος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button