Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ
Δεν ήταν η πιο εύκολη πρεμιέρα που θα μπορούσε να έχει η Εθνική, όμως η δουλειά έγινε το βράδυ της Πέμπτης (28/8) στη Λεμεσό.
Η Ελλάδα νίκησε με 75-66 την Ιταλία για το EuroBasket 2025 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου που θα της προσφέρει ένα πιο βατό μονοπάτι στη φάση των νοκάουτ.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος, Τολιόπουλος, Μήτογλου ακολούθησαν, πολλοί έβαλαν από ένα λιθαράκι για το αποτέλεσμα. Αυτό είχε σημασία και όχι το θέαμα. Πρόσφερε και τέτοιο η Εθνική, σίγουρα όμως έδειξε ότι έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και θα έχει τις ευκαιρίες να την δείξει απέναντι σε Κύπρο, Γεωργία, Βοσνία και Ισπανία στη συνέχεια της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.
Κακό βράδυ για τους Ιταλούς, που είδαν τον Σιμόνε Φοντέκιο να πνίγεται στην άμυνα της Ελλάδας και τον Νικολό Μέλι να είναι ο μόνος έτοιμος για μάχη. Η ομάδα του Τζανμάρκο Ποτσέκο έπαιξε με ένταση και με δυναμισμό, ωστόσο επιθετικά δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στην πρώτη φετινή εμφάνιση του Ντανίλο Γκαλινάρι με την φανέλα της.
Επόμενος αγώνας αυτός με την οικοδέσποινα Κύπρο το απόγευμα του Σαββάτου (30/8 στις 18:15), με την Εθνική να έχει την ευκαιρία για μια καλή προπόνηση πριν από τον αρκετά απαιτητικό αγώνα της Κυριακής (31/8 στις 15:00) με την Γεωργία των Μπάλντουιν, Μαμουκελασβίλι, Σενγκέλια, Μπιτάτζε.






