ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ποστέκογλου: «Δεν ξέρω πώς θα είναι το παιχνίδι σε 20 χρόνια και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου άρεσε με τον τρόπο που εξελίσσεται»

Ο Άγγελος Ποστέκογλου αναφέρθηκε στη χρήση του VAR, αλλά και στην άποψη του Γιούργκεν Κλοπ που είπε ότι πρέπει να επαναληφθεί το παιχνίδι της Λίβερπουλ, λόγω του λάθους που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το γκολ του Λουίς Ντίας κόντρα στην Τότεναμ ακυρώθηκε αφού ο Ντάρεν Ίνγκλαντ, ο διαιτητής VAR, επιβεβαίωσε λανθασμένα την απόφαση οφσάιντ εντός του γηπέδου, ενώ νόμιζε ότι έδινε το γκολ. Η Τότεναμ σκόραρε δύο λεπτά μετά την ακύρωση του γκολ του Ντίας και επικράτησε τελικώς με 2-1. Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κατάσταση ήταν «πρωτοφανής» και ότι «ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου» πίστευε ότι πρέπει το ματς να επαναληφθεί.

Ο Ποστέκογλου, ο προπονητής των Σπερς, λέει ότι τα ειλικρινή λάθη δεν μπορούν να οδηγήσουν σε επανάληψη των αγώνων. «Νομίζω ότι ο Γιούργκεν είπε ότι ίσως αυτό να βγήκε λίγο εκτός πλαισίου. Η άποψή μου είναι ότι όταν μιλάμε για επανάληψη [ενός αγώνα], πρέπει να μπαίνει κάποιο όριο και δεν νομίζω ότι ένα λάθος να αποτελεί όριο για κάτι τέτοιο, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Αν ξεφύγουμε από την ακεραιότητα ή την κατάχρηση του νόμου, τότε ίσως έχεις μια υπόθεση για να πεις “καλά, ξέρετε κάτι, υπάρχει κάτι εκεί”. Αλλά, τελικά, όταν τα απογυμνώνεις όλα, ήταν ένα λάθος, αυτό ήταν. Ήταν ένα μοναδικό λάθος, χρησιμοποίησαν [τη λέξη] πρωτοφανές λάθος και συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν παύει να είναι ένα λάθος. Έτσι, αν το όριό σας για τις επαναλήψεις των αγώνων είναι τα λάθη από μεμονωμένα άτομα, αυτό είναι 365 παιχνίδια το χρόνο, υπολογίζω».

Ερωτηθείς αν θα ξεφορτωνόταν το VAR, ο Ποστέκογλου είπε: «Θα το έκανα με τη σημερινή του μορφή. Απλά δεν νομίζω ότι η τεχνολογία αυτή είναι έτοιμη για το παιχνίδι μας. Δεν έχω τίποτα εναντίον της τεχνολογίας της γραμμής του τέρματος, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί κανείς γιατί είναι αρκετά σημαντικό και λειτουργεί για το παιχνίδι μας. Απλά πιστεύω ότι το παιχνίδι μας είναι μοναδικό και ξέρω ότι οι άνθρωποι λένε, “ας βάλουμε τους διαιτητές να εξηγούν τις αποφάσεις τους” – Θεέ μου, σοβαρά; Μπορείτε να φανταστείτε να κάθεστε εκεί και να ακούτε έναν διαιτητή να εξηγεί κάθε απόφαση στο παιχνίδι; Λατρεύω το αμερικανικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι τρεισήμισι ώρες, φίλε. Θέλετε να καθίσετε τρεισήμισι ώρες να ακούτε [διαιτητές;]»

«Όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε, νομίζω ότι θα χειροτερεύει. Αυτό που πάντα αγαπούσα στην Αγγλία ήταν ο φρενήρης ρυθμός του ποδοσφαίρου. Αυτό έλεγαν όλοι. Η Πρέμιερ Λιγκ, η αγγλική πρώτη κατηγορία, αυτή ήταν η διαφορά από κάποια άλλα πρωταθλήματα όπου, “α, είναι τόσο αργό και βαρύγδουπο, που σε τρελαίνει. Όχι το αγγλικό πρωτάθλημα, είναι μπαμ, μπαμ”. Γιατί προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε αυτό;», τόνισε.

«Αυτή είναι ίσως η μόνη φορά που χαίρομαι που είμαι 58 ετών και όχι 38. Δεν ξέρω πώς θα είναι το παιχνίδι σε 20 χρόνια και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου άρεσε με τον τρόπο που εξελίσσεται», πρόσθεσε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button