Γενικά

Παραμένει στην κορυφή ο Νόλε, στον Νο 5 ο Τσιτσιπάς, εκτόξευση για Ρούνε

Με τον Τζόκοβιτς να παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, το πρόσωπο της εβδομάδας είναι ο Χόλγκερ Ρούνε, ο οποίος εκτοξεύτηκε 25 θέσεις για να προσγειωθεί στο Νο 45, μετά τη νίκη επί του Σβέρεφ στο Μόναχο.

Ο 19χρονος Δανός απέκλεισε στον 2ο γύρο του τουρνουά του Μονάχου τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τελείωσε με την κατάκτηση του τίτλου, αν και ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με τον Ολλανδό Μπόουτικ φαν ντε Ζάντσχούλπ να εγκαταλείπει τη μάχη στο 1ο σετ λόγω ενοχλήσεων στο στήθος, όντας μπροστά με 4-3.

Για τον Ρουνε είναι φυσικά νέο career high, όπως και για τον νικητή στο Εστορίλ, Σεμπάστιαν Μπάεζ, ο οποίος με την κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία, κέρδισε 19 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο Νο 40 της κατάταξης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρέμεινε στο Νο 1 του κόσμου, ωστόσο στη Μαδρίτη θα ξεκινήσει από το Νο 2, καθώς θα κληθεί να υπερασπιστεί 500 βαθμούς το 50% δηλαδή από τον τίτλο του το 2019.

Το 2020 το τουρνουά ακυρώθηκε λόγω πανδημίας, ενώ το 2021 με το σύστημα frozen rankings, οι παίκτες υπερασπίστηκαν το 50% των βαθμών που κέρδισαν πριν από την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή (live ranking) ο Μεντβέντεφ έχει περάσει και πάλι μπροστά (7.990), με τον Τζόκοβιτς να ακολουθεί με 7.910 και το μόνο που χρειάζεται είναι μια νίκη στη Μαδρίτη για να “κλειδώσει” και πάλι το Νο1 για την επόμενη Δευτέρα (9/5).

Στο Νο3 βρίσκεται ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ναδάλ στο Νο 4 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Νο 5, για 8η σερί εβδομάδα, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν ο Ναδάλ χάσει στον 2ο γύρο και ο ίδιος κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθεί ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος όμως δεν θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη, εκεί που πέρσι έφτασε στον τελικό, με αποτέλεσμα να χάσει 600 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει το Νο 6 την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Νο7 βρίσκεται ο Κάσπερ Ρουντ, ενώ την πρώτη 10άδα κλείνουν οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάρλος Αλκαράθ και Φελίξ Οζέρ-Αλισίμ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button