ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Παραμένει πρώτη και ωραία η Σίτι, με τρομερό Χάαλαντ!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ των τεσσάρων τερμάτων, η Μάντσεστερ Σίτι σκόρπισε τη Γουλβς (5-1) και… γκαζώνει ακάθεκτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ασυγκράτητος Χάαλαντ έδωσε το σύνθημα με χατ τρικ από ημίχρονο και συνολικά τέσσερα γκολ και οι Σίτιζενς διέλυσαν με άνεση τη Γουλβς (5-1), παραμένοντας σταθεροί στην πορεία τους προς το ιστορικό τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα. Πλέον βρίσκονται έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ (με ματς λιγότερο) και ξέρει πως αν κάνει το «απόλυτο» στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, κανένας επίδοξος μνηστήρας δεν θα τής αρπάξει το στέμμα της Premier League!

Ιδανικά άρχισε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 10’ ο Πόουσον έδειξε την άσπρη βούλα μετά το μαρκάρισμα του Άιτ-Νουρί στον Γκβάρντιολ στην περιοχή και δύο λεπτά μετά – μετά και τον έλεγχο του VAR – ο Χάαλαντ ευστόχησε στο πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Η πρωταθλήτρια συνέχισε να πιέζει και στο 17’ ο Σα αναγκάστηκε να πει εντυπωσιακά «όχι» στην κεφαλιά του Χάαλαντ. Το γκολ πάντως ήρθε αφού η Γουλβς ισορρόπησε σχετικά το παιχνίδι. Στο 35’ ο Ρόδρι έκλεψε ψηλά, συνεργάστηκε με τον Ντε Μπρόινε και σέντραρε στον Νορβηγό… δολοφόνο ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 2-0.

Αυτό ωστόσο δεν του ήταν αρκετό, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους – και με τους Λύκους να μην απειλούν καθόλου – ο Χάαλαντ ξεχύθηκε στον κενό χώρο και κέρδισε το πέναλτι από τον Σεμέδο για να ευστοχήσει ξανά από την άσπρη βούλα και να ολοκληρώσει το χατ τρικ του με συνοπτικές διαδικασίες, δίνοντας αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 53’ μείωσαν με τον Χουάνγκ μετά τη λάθος έξοδο του Έντερσον. Ο Χάαλαντ ωστόσο δεν τούς άφησε να το χαρούν. Κυριολεκτικά, δευτερόλεπτα μετά, ο Νορβηγός υποδέχθηκε τη βαθιά μπαλιά του Φόντεν, ξεμαρκαρίστηκε από τον Κίλμαν και με απίθανο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο… παραθυράκι του Σα, πετυχαίνοντας το τέταρτο τέρμα του για το 4-1 των Πολιτών.

Η πρωταθλήτρια δεν έδειξε τη διάθεση να ρίξει ρυθμό και επιχείρησε να βρει κι άλλα γκολ, ωστόσο ο Σα φώναξε «παρών» στις προσπάθειες των Χάαλαντ, Φόντεν και Κόβασιτς. Ο Άλβαρες βέβαια στο 85’ με άψογο πλασέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε – ακόμα – ένα σπουδαίο τρίποντο με εμφατικό τρόπο.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε (65’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς, Ντε Μπρόινε (79’ Γκρίλις), Φόντεν (79’ Ντοκού), Σίλβα (79’ Νούνιες), Χάαλαντ (82’ Άλβαρες).

Γουλβς: Σα, Σεμέδο, Τότι, Κίλμαν, Μπουένο ( 71’ Σ. Μπουένο), Τραορέ, Γκόμες, Λεμινά, Άιτ-Νουρί, Χουάνγκ (87’ Τσιρέβα), Κούνια (76’ Σαράμπια).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button