Ποδόσφαιρο

Παράγουμε περισσότερους «χιουμορίστες» από όσους μπορούμε να μην ψηφίσουμε

Την ώρα που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να μαστίζεται από την ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια του «κακού χιούμορ».

Πραγματικά κάποιες φορές ακόμη και η πλούσια Ελληνική γλώσσα δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Δεν αρκεί για να εκφράσει κάποιος -αρχικά- την απορία του.

Πώς γίνεται ρε παιδιά να είστε εκλεγμένα στην Θεσσαλονίκη δημόσια πρόσωπα και να μην γνωρίζεται την αλφαβήτα της πόλης; Πώς γίνεται να ξεχνάτε ότι ο κόσμος του Άρη είναι όχι μόνο υπαρκτός, όχι μόνο είναι υπολογίσιμη δύναμη, αλλά είναι πλειοψηφία στην πόλη;

Αυτό σε πρώτη φάση πραγματικά νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε να απαντήθει. Ίσως καταλήξατε να πιστεύετε την ίδια σας την προπαγάνδα, περί «πλειοψηφίας του ΠΑΟΚ». Ειρωνικό έτσι; Να πέφτεις στην παγίδα που έχει στηθεί για να κλέψει τις εντυπώσεις 504 χιλιόμετρα μακριά.

Ξεπερνώντας το κομμάτι της απορίας βέβαια, υπάρχει και αυτό του (λέμε τώρα) σεβασμού σε έναν σύλλογο της πόλης. Σε έναν σύλλογο που υπάρχει από το 1914 και έχει ιστορικές πρωτιές, τίτλους, ενώ κρατάει ακόμη το «παράσημο» της μοναδικής ομάδας η οποία ένωσε όλους τους Έλληνες.

Οι απαντήσεις φυσικά δεν πείθουν. Το να βάζεις την λέξη «χιούμορ» είναι επιεικώς υποκριτικό. Δύο είναι οι πιθανότητες: Είτε δεν ξέρετε πως να γράψετε ένα κείμενο απολογίας, είτε δεν ξέρετε τι είναι το χιούμορ.

Γιατί το είναι το «καλή χώνεψη» το «υποκατάστημα» το «αυτοί έχουν να χαρούν τριάντα χρόνια» και -κυρίως- το «με έχουν βάλει στόχο» όχι μόνο δεν μας κάνουν να παραβλέψουμε κάτι, αλλά μας εξοργίζουν.

Να μην μιλήσουμε για τον άνθρωπο που έβαλε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να παίρνει τηλέφωνα στους κατοίκους επειδή του έγραφαν να αποδείξει τα γραφόμενα του.

Και πώς γίνεται ρε παιδιά αυτό το χιούμορ να είναι πάντα με τον Άρη. Προσφέρει τόση έμπνευση τέλος πάντων αυτή η ομάδα; Καημό έχουμε να δούμε 4-5 πολιτικούς να κάνουν χιούμορ με τον ΠΑΟΚ μετά από καμιά τεσσάρα, ή από τα 180 λεπτά χωρίς κάρτα με τον Ολυμπιακό.

Καημό το έχουμε να δούμε πολιτικούς της Αθήνας να κάνουν «πλάκα» με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ. Πραγματικά προκαλεί απορία το πως γίνεται όλους του χιουμορίστες να τους έχουμε μαζέψει εδώ πάνω.

Μάλλον τελικά έχουμε μαζέψει περισσότερους χιουμορίστες από όσους μπορούμε να… μην ψηφίσουμε. Αλλά πάντα υπάρχουν εναλλακτικές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι καλές αλλά και στην σωστή κατεύθυνση. Προβληματίζει βέβαια ότι αντιδρά μόνο ο κόσμος. Γιατί όταν οι πολιτικοί που είναι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ κάνουν χιούμορ, είναι άσχημο οι πολιτικοί που -όπως λένε- είναι φίλοι του Άρη να μην δείχνουν καμία απολύτως διάθεση για να αντιδράσουν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button