Ποδόσφαιρο

Παπαϊωάννου: «Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο»

Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας που είναι και το φαβορί για την προεδρία της Super League έδωσε το… στίγμα του.

Υποψήφιος για την προεδρία της Super League (μάλλον ο μόνος και το μεγάλο φαβορί) στις αυριανές (23/6) είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας έδωσε το «στίγμα» του μέσω των όσων είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Αναλυτικά:

Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Super League: «Μ’ ενδιαφέρει να έχω τη στήριξη των μικρών ομάδων. Είμαι χρόνια στο χώρο. Έχω εντοπίσει τα προβλήματα. Θέλω να πάμε ένα βήμα μπροστά μαζί με τις μεγάλες ομάδες. Αυτές φέρνουν έσοδα. Να είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στο γήπεδο. Θα είναι ένα μικρό θαύμα αν τα καταφέρω».

Για την υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον. Χωρίς τις μικρές ομάδες δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να αυξηθούν τα χρήματα για όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει ομοφωνία σ’ αυτό το θέμα. Η προηγούμενη κεντρική διαχείριση διαλύθηκε επειδή οι μεγάλοι ήθελαν να πάνε μόνοι».

Για τον κατάλληλο αριθμό ομάδων στη Super League: «Με 16 ομάδες το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο. Πρέπει να δούμε τι λένε και τα κανάλια. Στα playouts υπάρχουν παιχνίδια που είναι αδιάφορα. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν ούτε βαθμολογικό, ούτε οικονομικό, ούτε κάποιο άλλο κίνητρο, από τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία. Ακόμα και οι παίκτες κάνουν αγγαρεία. Πρέπει να βρεθεί ένα κίνητρο».

Για το αίτημα της Super League 2 να ανεβαίνουν απευθείας δύο ομάδες: «Θα το κουβεντιάσουμε. Αυτό που έγινε με τη Βέροια είναι άδικο. Βγήκε πρώτη στον όμιλό της και έδωσε τέσσερις αγώνες μπαράζ. Οι μεταξύ μας αγώνες μπαράζ άργησαν να γίνουν. Οι αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν πιο γρήγορα. Ο Παναιτωλικός δεν άξιζε να τιμωρηθεί λόγω ενός άμυαλου ατόμου. Δε βγαίνει το πρωτάθλημα της Super League 2 με αυτό το στήσιμο. Είναι πολλές οι ομάδες. Δεν τις αντέχει. Είναι λάθος το σύστημα. Οι ομάδες δε βγαίνουν οικονομικά, οι πρόεδροι δεν έχουν λεφτά κι αρχίζουν τα παρατράγουδα. Οι παίκτες μένουν απλήρωτοι ενώ ακούγονται και διάφορα άλλα, που δε θέλω να πιστέψω. Υπάρχει θέμα επιβίωσης. Η καλύτερη λύση είναι οι δύο επαγγελματικές κατηγορίες να έχουν από 16 ομάδες».

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Δεν είμαι κατά. Θα είναι πιο συνεπείς οι Έλληνες διαιτητές. Δεν είναι καλό να φέρνουμε ξένους. Να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν διαιτητές με μυαλό και όρεξη. Να μην τους ενδιαφέρει να κάνουν χατίρια».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button