Μπάσκετ

Παπαγεωργίου: «Η ζωή του Πεταλίδη ήταν ο Άρης, τον θεωρώ οικογένεια μου – Θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο φέτος ο Καστρίτης»

Στo Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιάννη Δασκάλου:

Για το ότι σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «Πατριάρχης» Ανέστης Πεταλίδη:

Για εμάς τους μεγάλους πλέον, που τον ζήσαμε δεκαετίες δε λείπει ποτέ από τη σκέψη και τη μνήμη μας. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για την απώλεια αυτή, είναι ένας άνθρωπος που τον θεωρώ οικογένεια μου, όπως και εκείνος με θεωρούσε δικό του παιδί, γνωρίζομαι με όλη την οικογένεια του.

Για το ποιος ήταν ο Ανέστης Πεταλίδης:

Ήταν μία πολυδιάστατη προσωπικότητα, ήταν ο κόουτς μας, ο προπονητής μας, αλλά ήταν και ο πατέρας μας, ο δάσκαλος μας. Είχε πολλά χαρακτηριστικά που τον ξεχώρισαν. Εγώ θα μείνω στην αγάπη του, στο πάθος του για τον Άρη και το μπάσκετ.

Ψαχνόταν, έβρισκε βιβλία από την Αμερική που όλοι θεωρούσαμε τότε ως πολύ μακρινό όνειρο. Έβαζε φίλους του να του τα μεταφράσουν, να βρει νέα συστήματα. Ο Άρης έπαιζε το πιο σύγχρονο μπάσκετ στην Ελλάδα, γρήγορο και φαντεζί.

Παιδευόταν πάρα πολύ με το μπάσκετ, ήξερε τις αδυναμίες μας, πάντα υστερούσαμε στη θέση του σέντερ. Η ΑΕΚ είχε τον Τρόντζο στο 2,15 που ήταν ύψος απλησίαστο, όπως και ο Κολοκυθάς. Αναγκαζόταν να βρει πατέντες και λύσεις για τα αδιέξοδα και τις αδυναμίες της ομάδας.

Ήταν πραγματικά ένας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος το μπάσκετ και τον Άρη, όλη του η ζωή ήταν ο Άρης.

Για το πως τον «ανακάλυψε» ο Ανέστης Πεταλίδης:

Εγώ ξεκίνησα από την Αναγέννηση Αγίας Τριάδας, ξεκινήσαμε σε ένα ανοιχτό γηπεδάκι και καταλήξαμε στην Εθνική νέων. Στις προπονήσεις που κάναμε στην Αθήνα με είδε ο Γιάννης Ιωαννίδης και με ξεχώρισε στο διπλό που παίζαμε στους άνδρες με εφήβους. Έμαθε ότι ήμουν Θεσσαλονίκη και μόλις γυρίσαμε ερχόταν σε κάθε παιχνίδι μαζί με τον Ανέστη τον Πεταλίδη.

Το καλοκαίρι, αν και ο Ορέστης ο Αγγελίδης είχε προσωπική άποψη και με ήθελε να πάω στον ΠΑΟΚ. Αλλά το αίμα ήταν κίτρινο και η οικογένεια Άρης.

Πήγαινα και στο μαγαζί που είχε ο Ανέστης και μιλούσαμε ώρες ατελείωτες για μπάσκετ. Ότι μου έλεγε το περνούσα σα σφουγγάρι. Τα πάντα τα φιλτράριζα και τα ενσωμάτωνα στη δική μου φιλοσοφία ζωής.

Για τον Γιάννη Καστρίτη:

Kαθημερινά έχουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες επαφή, συζητάμε για όλα. Είναι εξαιρετικός σα χαρακτήρας και καταρτισμένος. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, μορφωμένο παιδί και ευγενέστατος. Πέρυσι όταν γύρισε ξανά στον Άρη τον είχα παρουσιάσει στους συναδέλφους σου και είχα πει ότι ανήκει στην αφρόκρεμα των νέων προπονητών.

Παίξαμε πολύ μοντέρνο μπάσκετ με μπάτζετ που ήταν μικρότερο των άλλων, είχαμε το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Για τη φετινή σεζόν:

Είδα μερικά στοιχεία, η ομάδα είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο. Εγώ έχοντας μία εμπειρία μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται η ομάδα. Θα ακολουθήσουν και άλλα παιχνίδια, θα πάμε και στη Κύπρο.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα πάμε στη Βουλγαρία, φέτος ο Άρης έχει και βάθος πάγκου, είναι σημαντικό ότι ο Γιάννη Καστρίτης έχει ένα ευχάριστο πρόβλημα. Χτίζουμε και έναν Ελληνικό κορμό που είναι απαραίτητος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button