Ποδόσφαιρο

«Πήρα τον Άρη όγδοο και τον έφτασα δεύτερο, μου φέρθηκαν υπέροχα»

Ο Χερμάν Μπούργος, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα relevo και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην παρουσία του στον Άρη.

Ο Αργεντινός τεχνικός που παραμένει χωρίς ομάδα έπειτα από την αποχώρησή του από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε με καλά λόγια με τους κιτρινόμαυρους.

Μεταξύ άλλων είπε:

Πώς είσαι μετά την τελευταία σου εμπειρία στην Ελλάδα;

«Πιστεύω ότι συμμορφωθήκαμε με την ομάδα που μας έδωσε εντολή να την βγάλουμε στο Conference League. Την πήραμε όγδοη, την φτάσαμε δεύτερη και τερματίσαμε τρίτοι στα Playoffs. Πήραμε το 70% των πόντων και μου φέρθηκαν υπέροχα. Τώρα μελετάμε ομάδες. Ο προπονητής δουλεύει 24 ώρες, ο ποδοσφαιριστής δύο. Γι’ αυτό λέω πάντα ότι ο παίκτης πεθαίνει όταν γίνεται προπονητής».

Τι κατάφερες να μάθεις τα τελευταία δύο χρόνια ως προπονητής;

«Ήμουν ήδη ενεργός προπονητής, υπάρχουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να λυθούν από τη θέση μου. Όταν γίνονται αλλαγές στην ομάδα μπορείς να βοηθήσεις, δεν προλαβαίνεις να ρωτήσεις τον παίκτη, τον πιάνεις και του λες ‘σημαδεύεις αυτόν και τον άλλον’. Αν οι ποδοσφαιριστές μάθουν στην ιδέα των οδηγιών και με τη φυσική κατάσταση, ουσιαστικά τους δίνεις εντολές, χωρίς να τους δίνεις. Το κάνουν για σένα. Πετύχαμε αυτή τη συμβίωση μεταξύ παικτών και προπονητή στον Άρη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button