Ποδόσφαιρο

“Ο CEO της Pfizer κι ο ιδρυτής της Biogen υποστηρίζουν τον Άρη”

Ήταν Δεκέμβριος του 2019, έναν χρόνο πριν όταν ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, εκφωνούσε τον Έπαινο του δρ Άλμπερτ Μπουρλά.Αφορμή ήταν η ανάδειξη του Έλληνα CEO της PFIZER,  σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

“Ο Άκης ο συμφοιτητής, το γκαρντάσι, ο δικός μας ‘Ακης, κατάφερε, με υλικό που σε όλους μας ήταν διαθέσιμο, χωρίς πολλά χρήματα, από γονείς που επιβίωσαν του ολοκαυτώματος τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, φοιτώντας στα ίδια δημόσια σχολεία και πανεπιστήμιο, πηγαίνοντας στα ίδια μέρη και αγναντεύοντας την ίδια θάλασσα, να καταφέρει, με αυτό ακριβώς το υλικό, αλλά και τον πνευματικό, αισθητικό και ηθικό αέρα της που απλόχερα χαρίζει η Θεσσαλονίκη μας, να ανοίξει τα φτερά του…”, είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Κούβελας. 

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για έναν άνθρωπο δικό μας που λατρεύει την Θεσσαλονίκη και την έχει βοηθήσει με ενέργειες του. Τον τιμήσαμε για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της υγείας, στον τομέα της έρευνας και της μελέτης νέων φαρμάκων και για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο”, λέει στο Sportbubble ο Δημήτρης Κούβελας προσθέτοντας: “Ναι, αναφορικά με τον αθλητισμό Άρης είναι η ομάδα του. Θα πρέπει να ξέρετε επίσης πως θερμός υποστηρικτής του Άρη είναι κι ο δημιουργός της Biogen, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει τύχει να ταξιδέψει από το εξωτερικό μόνο και μόνο για να δει παιχνίδι του Άρη”. 

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο Στ. Παπαδόπουλος θεωρείται πατριάρχης της βιοτεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεννήθηκε στη περιοχή Χαριλάου και φοίτησε στο Ε΄ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στη Νέα Υόρκη μετακόμισε το 1967 και κατάφερε να γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Biogen, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τη κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κούβελας είπε:

“Τα πολυάριθμα rapid test στη Θεσσαλονίκη ανέβασαν σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό θετικών κρουσμάτων. Θα θυμάστε το σκηνικό με τις ουρές στην παραλία, πρόσφατο είναι. Την ίδια στιγμή εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός πως δεν έγινε κάτι αντίστοιχο με μαζικά τεστ σε περιοχές της Αθήνας για παράδειγμα. 

Επίσης να αναφέρω πως αυτή η τακτική των τεστ με αυτό τον τρόπο που έγιναν στην παραλία της Θεσσαλονίκης δεν φανερώνει ψύχραιμη αντιμετώπιση μιας κατάστασης και εφαρμογή κάποιου συγκεκριμένου πλάνου. Δεν προβλέπεται ως μέθοδος να στήνεσαι σε μια ουρά στον δρόμο για τεστ. Θα ήταν χρήσιμο επίσης και εκφράζω προσωπική άποψη να ανακοινώνεται ο αριθμός και των αρνητικών τεστ. 

Στα νοσοκομεία σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκε μια ψευδή ζήτηση υπηρεσιών υγείας. Τι θέλω να πω; Όταν στο παρελθόν είχατε πονοκέφαλο και πυρετό δεν σπεύδατε στο νοσοκομείο για εξέταση. Τώρα επειδή υπάρχει αυτός ο φόβος ο κόσμος πηγαίνει να κάνει το τεστ μεγαλώνοντας τον αριθμό υποδοχής κόσμου σε νοσοκομεία”

Σχετικά με την Β.Ελλάδα ο κ. Κούβελας είπε: “Υπήρξε μια σχετικά ανεξέλεγκτη μετακίνηση πληθυσμών το καλοκαίρι με το άνοιγμα των βόρειων συνόρων μας. Δεν λέω πως αυτό δεν έπρεπε να γίνει, δεν λέω πως έπρεπε να μείνουμε κλειστοί όμως θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος”.

Πηγή: Sportbubble.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button