Ποδόσφαιρο

Ο Πογέτ: «Παιχνίδι κλειδί με την Ιρλανδία που πρέπει να νικήσουμε»!

Το βράδυ της Παρασκευής, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ελλάδα αναζητά τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ αναλύει το κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro2024.

Τα προκριματικά για το Euro2024 επιστρέφουν στο προσκήνιο και η Ελλάδα έχει να δώσει μια δύσκολη δυάδα αγώνων κόντρα σε Ιρλανδία (Νέα Φιλαδέλφεια) και Γαλλία (Παρίσι). Η αρχή γίνεται το βράδυ της Παρασκευής με τους Ιρλανδούς όπου ζητούμενο είναι το τρίποντο που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη αποστολή.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου κι αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αυριανού αγώνα και όχι μόνο…

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ

Τον φοβίζει που έχει η Ιρλανδία παίκτες από Premier League: «Ξέρουμε ότι κάθε παίκτης είναι στο γήπεδο να παίξει με τον καλύτερο τρόπο. Αν είναι από Premier League. Σκέφτεσαι τη δυναμική του και μετά το τι εαυτό θα βγάλει. Θα είναι πρόβλημα για τους αμυντικούς μας αλλά θα δώσουμε το βάρος μας εκεί.»

Για το αν θα είναι η Ιρλανδία διαφορετική από το ματς με τη Γαλλία: «Περιμένω διαφορετική εικόνα. Ήταν διαφορετική η ποιότητα, οι θέσεις, η ταχύτητα και οι χώροι κόντρα στη Γαλλία. Αν θέλουν να προκριθούν θα παίξουν διαφορετική. Την περιμένουμε να πρεσάρει, να επιτεθεί και να βρει χώρους. Θα είναι διαφορετική. Είναι ένα παιχνίδι κλειδί και για τις δύο ομάδες».

Για τους παίκτες που τελείωσαν νωρίτερα τα πρωταθλήματα: «Αυτό το πρόβλημα το έχουμε στην Ελλάδα. Φαίνεται ένας αίωνας για τους Γιαννούλη και Πέλκα από τη στιγμή που τελείωσαν τα πρωταθλήματα. Είμαι χαρούμενος που αποδέχθηκαν την πρόκληση γιατί γύρισαν από 2-3 εβδομάδες διακοπές. Πρέπει να έχουν ποιότητα όπως η τεχνική κατάρτιση αλλά και η φυσική κατάσταση»

Πόσο σημαντικό ήταν το Nations League: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία σύνδεση μεταξύ της ομάδας και της χώρας. Από το 2014 δεν καταφέραμε κάποια πρόκριση και αυτό ξεθώριασε. Δεν είναι η πραγματική Ελλάδα όταν βλέπει ένα παιχνίδι στην τηλεόραση. Ζητάω από τους οπαδούς να μας στηρίξουν αλλά πριν από αυτό πρέπει να νικήσουμε. Το Nations League ήταν κάτι που μας έδωσε αυτή τη σύνδεση και αύριο πρέπει να γίνει ξανά. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο και να απολαύσουμε ένα ωραίο παιχνίδι»

Πόσο δύσκολη θα γίνει η πρόκριση για τον χαμένο;: «Ναι θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί. Όταν έγινε η κλήρωση έλεγα σε ποιον όμιλο να μπούμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί. Υπάρχει για έναν συγκεκριμένο λόγο το ράνκινγκ της UEFA. Σέβομαι αυτό που είπε ο Μπάλντοκ να είμαστε στο ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης σε όλα τα ματς. Αύριο είναι ένα παιχνίδι κλειδί που πρέπει να νικήσουμε. Σίγουρα μπορεί να κερδισουμε τη Γαλλία και την Ολλανδία».

Αν σημαίνει πίεση για την Ιρλανδία μετά τη δεύτερη ευκαιρία της Ελλάδας: «Ας πούμε ότι έχουμε ένα μπακαπ. Ένα άλλο παράθυρο και μας δίνει να παίξουμε πιο ήρεμα και πιο ψύχραιμα. Αυτό έχει τη δυνατότητα να μπαίνουμε να παίζουμε προσέχοντας τα σημεία και εφόσον δεν περάσουμε, έχουμε και τα play-offs».

Για το νέο γήπεδο που έδωσε μεγάλη ώθηση στην ΑΕΚ. Αν θα αλλάξει τον τρόπο που θα παίξει: «Εάν είναι γεμάτο με τους οπαδούς πιθανόν ναι».

Και για την τραγωδία με τους μετανάστες, για την άποψη που η UEFA είπε να γίνει κανονικά το ματς: «Είναι δύσκολο να εκφράσεις μία άποψη. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι δύσκολο να πεις αν πρέπει να ακυρωθεί ή όχι ένα ματς».

Για τη δύναμη στο ψηλό παιχνίδι από την Ιρλανδία και τα στημένα: «Ναι είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό. Πολλές φορές μπορεί να προπονήσε πώς θα αντιδράσεις σε ένα κόρνερ για 20 μέρες αλλά είναι εκείνη τη στιγμή έχει να κάνει με την αντίληψη, την κίνηση, τον τερματοφύλακα. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός. Αλλά μην ανησυχείτε έχουμε προετοιμαστεί».

Έξτρα κίνητρο που ήταν παρών τόσα παιδιά: «Είναι παρά πολύ σημαντικό. Πρώτα πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και μετά να ζητήσω τη στήριξη του κόσμου. Έτσι θα καταλάβουν όλοι πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν από κοντά τους παίκτες. Θα το καταλάβουν και οι παίκτες αύριο πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν σπίτι τους.»

Τι έχει βάλει στην ομάδα: «Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω. Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή στην Εθνική να έχει τόσους παίκτες στην προπόνηση. Οι προπονητές διαμαρτύρονται για αυτό ότι δεν έχουν χρόνο αλλά εμείς αυτή τη φορά είχαμε χρόνο. Όπως και οι Ιρλανδοί άλλωστε»

Για το αν θα αλλάξει σύστημα: «Δεν θα αλλάξουμε το σύστημα. Σε μία εθνική ομάδα πρέπει να έχεις συμπαγή ομάδα και να υπηρετείς το πλάνο κάθε φορά»

Για τη νίκη πριν 11 χρόνια κόντρα στην Ιρλανδία, αν θα ξανασυμβεί: «Το ελπίζω»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button