Ποδόσφαιρο

Ο Μπεναλουάν στο Forbes για το καινοτόμο fund που δημιούργησαν με τον Ματουιντί! (photo)

O Γιοάν Μπεναλουάν του Άρη μαζί με τον Γάλλο σούπερ σταρ και παιδικό του φίλο Μπλέιζ Ματουιντί δημιούργησαν ένα νέο καινοτόμο fund στον κόσμο της τεχνολογίας. H επωνυμία είναι «Origins» και οι δύο ποδοσφαιριστές, έχοντας την ιδέα, την υλοποίησαν έχοντας στο πλευρό τους δύο ακόμα συνεταίρους τους Σάλομον και Ιλάν που ανέλαβαν το κατασκευαστικό μέρος της καινοτόμου ιδέας. 

To Forbes φιλοξένησε μεγάλο άρθρο για να παρουσιάσει την προσπάθεια αυτή, μαζί με δηλώσεις του Ματουιντί και του Ιλάν, έχοντας ως στην κεντρική φωτογραφία και τον έμπειρο αμυντικό του Άρη!

“A priori, ο αθλητισμός και η επιχειρηματικότητα δεν έχουν σκοπό να διασταυρωθούν. Για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Blaise Matuidi, όλα είναι καλά συνδεδεμένα και αυτή η πεποίθηση είναι που τον ώθησε να δημιουργήσει το δικό του επενδυτικό ταμείο με το όνομα Origins. Για το Forbes, ο Blaise Matuidi συμφώνησε να μας πει περισσότερα για τα κίνητρά του, μαζί με έναν από τους συνιδρυτές Ilan Abehassera” όπως αναφέρει εισαγωγικά το μεγάλο περιοδικό στην Γαλλική του έκδοση, υπογραμμίζοντας ότι στην επενδυτική αυτή προσπάθεια συμμετέχουν περίπου 50 ποδοσφαιριστές, με τον Γιοάν Μπεναλουάν να είναι ένας από τους αυτούς.

“Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός από την πλευρά των αθλητών και όλοι κατάλαβαν αμέσως το ενδιαφέρον της Origins. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και αυτό θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές”, όπως δήλωσε ο Ματουιντί, υπογραμμίζοντας:  “Θα ήθελα πραγματικά να μοιραστώ πόσο περήφανος είμαι για το έργο μας. Μόλις πριν από ένα χρόνο, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να είμαι επικεφαλής ενός ταμείου 90 ατόμων και να ακολουθούν 50 αθλητές! Δεν θα ένιωθα ποτέ ικανός να πραγματοποιήσω μια ομιλία σε συνέδριο μπροστά σε περισσότερα από 1000 άτομα – και όμως σήμερα μπορώ να το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Συχνά οι αθλητές μπορούν να παρασυρθούν πολύ γρήγορα, αλλά θέλω να αποδείξω ότι μπορούμε να δίνουμε το παράδειγμα και να εμπλακούμε σε άλλα μεγάλα έργα”.

Πρόσφατα ο Μπεναλουάν μιλώντας για την προσπάθεια αυτή είχε υπογραμμίσει: «Με τον Ματουιντί μεγαλώσαμε μαζί, κάναμε μαζί τα πρώτα μας ποδοσφαιρικά βήματα. Πέντε χρόνια πριν ξεκινήσαμε να επενδύουμε στην τεχνολογία γιατί εκεί είναι το μέλλον. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ξεφύγουμε από το πρόσωπο του παίκτη. Οι ποδοσφαιρικές καριέρες σήμερα, είναι σύντομες πλέον. Διαρκούν από 10-15 χρόνια και μετά πρέπει να σκεφτείς να κάνεις κάτι άλλο. Να επενδύσεις τα χρήματα σου στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Γι’ αυτό και ιδρύσαμε αυτή την επιχείρηση. Θα επενδύσουμε στην τεχνολογία που αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος και την ίδια στιγμή αποκτούμε εμπειρία στον χώρο της επιχειρηματικότητας».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button