Ποδόσφαιρο

Ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα θέλει να φέρει το Κύπελλο στον Άρη (Wyscout Analysis)

Τα πεπραγμένα του Λορέν Μορόν στη φετινή Superleague είναι εντυπωσιακά.

Η φετινή Superleague ολοκληρώθηκε και αν ένας παίκτης ξεχώρισε από τη μεριά του Άρη, αυτός αδιαμφισβήτητα ήταν ο Λορέν Μορόν, με τον Ισπανό να… σπάει όλα τα κοντέρ φορώντας τα κιτρινόμαυρα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια ανάλυση της φετινής πορείας του Μορόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τη βοήθεια του Wyscout.

Ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος

Στην ειδική κατάταξη του Wyscout, ο Ισπανός βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεντρικών επιθετικών του πρωταθλήματος, του οποίου είνσι και πρώτος σκόρερ με 20 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σντίστοιχα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως τα τέρματα του ήρθαν με μόλις 14.78 expected goals, κάτι που επιβεβαιώνει την εκτελεστική δεινότητα του Μορόν.

Μέσα στις μονομαχίες

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη δεν τυγχάνει… χαλαρής και ευνοϊκής αντιμετώπσης από τους αντίπαλους αμυνόμενους, αφού έχει κερδίσει 83 φάουλ, μακράν τα περισσότερα στη Superleague, γεγονός που δείχνει τόσο την απειλητικότητα του όσο και την άνεση που έχει με την μπάλα στα πόδια.

Γενικότερα, ο Λορέν Μορόν εμπλέκεται στις μονομαχίες, μετρώντας 26 ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο, νούμερο πολύ θετικό για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην επιθετική γράμμη μια ομάδας.

Απειλεί από παντού

Ένας ολοκληρωμένος επιθετικός όπως αυτός των «κιτρινόμαυρων» δεν θα μπροούσε να μην διαθέτει καλό μακρινό σουτ, το οποίο συχνά επιχειρεί.

Το 47% των σουτ που δοκιμάζει καταλήγουν προς την εστία (12η θέση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος), ενώ είναι 4ος στις εκτελέσεις εκτός μεγάλης περιοχής και συνάμα πρώτος μεταξύ των σέντερ φορ.

Back to top button