Το ματς με την ΑΕΚ δεν έριξε μόνο την αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά και εκείνη των φετινών ντέρμπι για τον Άρη.
Η ομάδα ακολουθεί… χωριστούς δρόμους με τους υπόλοιπους “μεγάλους” και έχει μπροστά της το 5-8, το οποίο θα αποτελέσει μία εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τα ντέρμπι που φέτος πήρε αρκετά καλό βαθμό.
Με τη χθεσινή ισοπαλία κόντρα στην Ένωση, ο Άρης έφτασε τους 12 βαθμούς στα μεγάλα ματς της σεζόν. Αυτό μεταφράζεται στη 2η θέση της επιμέρους βαθμολογίας, της οποίας ηγείται ο Ολυμπιακός με 17 βαθμούς. Στους 11 η ΑΕΚ, στους 10 ο Παναθηναϊκός και στους 3 ο ΠΑΟΚ.
Ο Άρης έχασε μόνο δύο ντέρμπι φέτος, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”… Ακόμα και την προηγούμενη Κυριακή, παρά τη μέτρια εικόνα στάθηκε όρθιος και δεν έχασε, ενισχύοντας τον ήδη πολύ καλό του βαθμό σε αυτά τα ματς.
Είναι το απόλυτο παράδοξο για έναν Άρη που σχεδόν πάντα δήλωνε “παρών” φέτος στα μεγάλα ματς και στην πλειοψηφία των υπολοίπων ήταν… μεταξεταστέος. Κάτι που προφανώς έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με το στυλ των άλλων αγώνων -πέραν της διαιτησίας- το οποίο εύστοχα σημείωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και περιμένει τη διακοπή για να δουλέψει στοχευμένα πάνω στους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της η ομάδα στη διαδικασία των πλέι οφ.






