Μπάσκετ

Ο Κάουαν με τις περισσότερες ασίστ κανονικής περιόδου στην ιστορία του Άρη

Μετά το ματς με το Περιστέρι Vitabiotics μέσα από το οποίο μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων πασέρ του Άρη, ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ έφτασε και μέσα από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε επίτευγμα με τις ασίστ.

Έχοντας επτά, μπήκε στην πρώτη 20άδα της συνολικής λίστας των πασέρ του Άρη στη Stoiximan Basket League. Ο Κάουαν έφτασε τις 112 ασίστ και μπήκε στην 20άδα, «πιάνοντας» στη 19η της σχετικής λίστας τον Ράιαν Στακ και τον Μιχάλη Πελεκάνο. Κατάφερε όμως και κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό…

Φτάνοντας τις 112 ασίστ στην κανονική περίοδο που ακόμη εξελίσσεται, σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στην ιστορία του Άρη σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος από το 1992-93. Με τις επτά που είχε στο ντέρμπι και φτάνοντας τις 112, πήρε το ρεκόρ που κρατούσε από το αντίστοιχο κομμάτι του Πρωταθλήματος 2014-15 ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς με 111 ασίστ.

Ο Κάουαν είναι ένας από τους μόλις πέντε παίκτες στην ιστορία του Άρη, που έχει τριψήφιο αριθμό ασίστ στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Πριν από τον ίδιο και τον Πάσαλιτς…

*Ο Φράνκι Κινγκ είχε 103 ασίστ σε 25 ματς κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2001-02.

*Ο Γιάννης Σιούτης είχε 101 ασίστ σε 26 ματς κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 1995-96.

*Ο Ουίλι Σόλομον είχε 101 ασίστ σε 23 παιχνίδια κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της περιόδου 2002-03.

Ακόμη…

*Ο Σακούρ Τζούστον ήταν για έναν ακόμη αγώνα ο κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας. Μάζεψε πέντε από τα οχτώ ριμπάουντ του στην άμυνα και με αυτά μπήκε στην πρώτη 30άδα των ξένων παικτών του Άρη. Ο Αμερικανός έφτασε τα 105 αμυντικά ριμπάουντ και προσπέρασε τους Μιχαίλ Μιχαίλοφ, Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Γκάρι ΜακΓκί που είχαν από 104.

*O Τζέιμς Κέλι αστόχησε εννιά φορές από τη γραμμή του φάουλ (4/13) και αυτό είναι νέο αρνητικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με έξι οι Δημήτρης Αγραβάνης, Μάριν Μάριτς και Μπράντον Γκάρετ.

*Ο Σταύρος Σχίζας τελείωσε το παιχνίδι έχοντας -8 στο ranking και «αγγίζοντας» το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν καθώς ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε -9 στο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τη 14η αγωνιστική. Λίγο νωρίτερα από το χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επίδοση -8 στο ranking είχε και ο Μπράιαν Ανγκόλα της ΑΕΚ.

Ρεκόρ εξαετίας στα λάθη για τον Άρη

Ο Άρης κατάφερε να περιορίσει τα λάθη του στα πέντε έναντι των 13 του ΠΑΟΚ mateco. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού τέσσερα λάθη είχε την περασμένη Κυριακή ο Προμηθέα κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό λαθών μόλις τέσσερις φορές πριν το χθεσινό ντέρμπι, χωρίς να πέσουν κάτω από τα οχτώ όσα είχαν στα εντός έδρας παιχνίδια του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και το Περιστέρι Vitabiotics. Κάτω από τα οχτώ λάθη δεν έπεσαν πέρυσι αφού τόσα είχαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η χθεσινή επίδοση των πέντε λαθών αποτελεί για τον Άρη ισοφάριση του ρεκόρ του στα τελευταία έξι χρόνια αφού είχε πέντε λάθη και στο εντός έδρας, τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ του 2016 κόντρα στην ΑΕΚ.

Με τα πέντε λάθη της η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επέτρεψε στον ΠΑΟΚ mateco να πάρει μόνο τρεις πόντους από αυτά, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού τρεις πόντους από λάθη αντιπάλου είχε στην 3η αγωνιστική και η Λάρισα κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button