Ποδόσφαιρο

Ο Βέλεθ και η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα!

Οι επιθετικές αρετές του Ισπανού κεντρικού αμυντικού.

Ο Φραν Βέλεθ είναι έτοιμος για την επιστροφή του στον Άρη, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να παρουσιαστεί όπως στη προηγούμενη θητεία του στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα, ο Ισπανός ανέδειξε και τις επιθετικές του ικανότητες στον Άρη, αφού στο πέρασμα του από τους «κιτρινόμαυρους» μέτρησε 5 γκολ και 2 ασίστ, κάποια εκ των οποίων έχουν τη δικιά τους ιδιαίτερη σημασία.

Το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του Άρη σημειώθηκε στη Τούμπα τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ο Ισπανός στόπερ διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 1-1, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Η σχέση του Βέλεθ με τα δίχτυα του ΠΑΟΚ δε σταμάτησε εκεί, μιας και τον Γενάρη του 2020 και στη νίκη του Άρη στο «Χαριλάου» με 4-2 απέναντι στον συμπολίτη του, ο αμυντικός από την Ταραγόνα ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 2-1 επίσης με το κεφάλι, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο.

Με κεφαλιές σκόραρε τόσο στη Τρίπολη (1-1), όσο και στη Θεσσαλονίκη με την ΑΕΛ (2-3). Σε αμφότερους τους αγώνες, ο Βέλεθ είχε ανοίξει το σκορ για τον Άρη. Το μοναδικό του γκολ που προήλθε με τα πόδια, ήταν αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε μια παράσταση του Άρη (4-0) απέναντι στο «τριφύλλι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τότε, μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, πραγματοποίησε ένα ταχύτατο σπριντ και πήρε τη μπάλα στο χώρο, για να πλασάρει υποδειγματικά τον Σωκράτη Διούδη.

Back to top button