Ποδόσφαιρο

Ούγκο Σόουζα: «Ο Άρης θα είναι για πάντα στην καρδιά μου»

Ο Ούγκο Σόουζα μίλησε σε αθηναϊκή ιστοσελίδα για τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα του Ιωνικού, την ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τον Άρη, την Ελλάδα και για πολλά ακόμα.

Ιδιαίτερα για τους κιτρινόμαυρους ο Πορτογάλος στόπερ είπε στον sport-fm.gr:

“Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Άρη μετά από τόσα χρόνια. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός σύλλογος για εμένα. Ο Άρης, η Θεσσαλονίκη….. σημαίνουν τόσα πολλά πράγματα. Θα σου δώσω παραδείγματα. Οι πιο σημαντικές ομάδες της καριέρας μου είναι πρώτα η Πόρτο, η οποία είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Πορτογαλία. Έπαιξα για δέκα χρόνια,εκεί. Μου έδωσαν όλα όσα έχω σήμερα, όχι μόνο ως παίκτη αλλά και ως άνθρωπο. Έμενα μόνος γιατί η οικογένειά μου έφυγε από την Πορτογαλία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έμενα στην ακαδημία από την ηλικία των δεκατεσσάρων, εκεί έκανα τις προπονήσεις μου, εκεί πήγαινα σχολείο, εκεί κοιμόμουν. Υπήρχαν προπονητές και ψυχολόγοι. Έκανα πολλά και διαφορετικά πράγματα για να εξελιχθώ και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμένα. Η Πόρτο επένδυσε πολλά σε εμένα.

Η δεύτερη πιο σημαντική ομάδα είναι ο Άρης. Θα εξηγήσω αμέσως γιατί. Πρώτη φορά που έγινα μέρος της ομάδας, βρισκόταν στη Superleague 2 και περνούσε μια δύσκολη περίοδο με πολλά προβλήματα. Εγώ ερχόμουν από μια ομάδα που βρισκόταν στη Super League 1 του Βελγίου. Έπαιζα στη Σπόρτινγκ και με πούλησε στη Βελγική ομάδα. Έπαιξα μια φανταστική χρονιά εκεί. Το δεύτερο χρόνο τραυματίστηκα στο πόδι και χρειάστηκε να εγχειριστώ. Η εγχείρηση δεν πήγε καλά, λόγω ιατρικού λάθους και μετά από τέσσερις μήνες χρειάστηκε να κάνω δεύτερη εγχείρηση. Φαντάσου ότι ήμουν τραυματίας για 7 με 8 μήνες. Πολύ δύσκολη κατάσταση για έναν ποδοσφαιριστή. Σκέψου ότι ήμουν πολύ νέος, είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο και το επίπεδο της ομάδας ήταν ψηλό.

Μετά από ένα χρόνο είχα πολλές προτάσεις από υψηλού επιπέδου ομάδες, που ενδιαφέρθηκαν να με αγοράσουν. Όμως τον δεύτερο χρόνο από ένα λάθος του γιατρού άλλαξε όλη η ζωή μου. Αναφέρω αυτό για να σου δώσω να καταλάβεις ότι ήρθα από το Βέλγιο και τη Super League 1 στον Άρη που βρισκόταν ένα επίπεδο κάτω και για εμένα προσωπικά ήταν κάτι δύσκολο. Όμως από την πρώτη στιγμή στην ομάδα του Άρη ένιωσα πολύ οικεία. Συνδέθηκα αμέσως με τους ανθρώπους του συλλόγου, τον πρόεδρο Θεόδωρο Καρυπίδη. Και ο ίδιος ο πρόεδρος περνούσε δύσκολη περίοδο, πάλευε πολύ για την ομάδα, για να την ανεβάσει στο επίπεδο που ήταν πριν. Έτσι ένιωσα να συνδέομαι πολύ με όλους, γιατί περνούσαμε και οι δύο δυσκολίες και το «κλικ» ήταν άμεσο.

Στον Άρη πέρασα δύσκολες στιγμές και μετά τις καλύτερες. Επιστρέψαμε στη Super League 1, πήγαμε ημιτελικά Κυπέλλου, επιστρέψαμε στο Europa League και περάσαμε αυτήν την εξέλιξη όλοι μαζί με τον κόσμο μας. Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Έμεινα στην ομάδα τέσσερις σεζόν και αισθανόμουν πολύ όμορφα. Όλοι μου έδειχναν σεβασμό και ήμουν αρχηγός επίσης. Ακόμα και στις διακοπές μου, όπου είχα επισκεφτεί κάποια ελληνικά νησιά, ο κόσμος με αναγνώριζε και μου έδειχνε την αγάπη του. Όλοι με έκαναν να νιώθω σαν να είναι οικογένειά μου. Και στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο και ακόμα και οι οπαδοί άλλων ομάδων μου έδειχναν το σεβασμό τους. Είμαι πολύ περήφανος για τον Άρη και τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και κρατάω ακόμα και τώρα όλες τις στιγμές και τις εμπειρίες που έχουμε περάσει μαζί.

Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για τον Άρη και για όλα αυτά που έχω ζήσει με την ομάδα αυτή. Θυμάμαι στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα, που ήταν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήμουν τραυματισμένος και επειδή δεν υπήρχαν πολλές επιλογές λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τον covid, ο πρόεδρος και ο προπονητής μου ζήτησαν να βοηθήσω την ομάδα. Εκείνη τη μέρα, ο Κουέστα και εγώ ήμασταν οι MVP του αγώνα. Τελειώσαμε τη σεζόν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε και από τις δύο πλευρές η θέληση να παραμείνω στην ομάδα, όμως για κάποιους λόγους δεν έγινε αυτό. Παρόλα αυτά έχουμε μια εξαιρετική σχέση με όλους και υπάρχει μεγάλος σεβασμός”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button