Ποδόσφαιρο

Οπαδοί του Εργοτέλη: «Μαγκέντ Σαμί, μπορείς να συνεχίσεις; Θες;»

Με ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Εργοτέλη αναφέρονται στον Μαγκέντ Σαμί ρωτώντας τον αν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα και κυρίως αν θέλει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργοτέλη έχει ως εξής: «Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την αγαπημένη μας ομάδα οφείλουμε να τοποθετηθουμε με υπευθυνότητα.

1. Είναι τιμητικό για τον Σύλλογο να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον του (όπως ο Γ. Βρέντζος), πονούν, μοχθούν καθημερινά για την επιβίωση του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες (όπως η τωρινή ιδιοκτησία), ακόμα και αν όλοι οι παραπάνω έχουν διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και του τρόπου που θα ανέβει ο σύλλογος ένα σκαλί ψηλότερα.

2. Αν περιμένει κανείς από εμάς να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου, τότε χτυπάει λάθος πόρτα, εκτός και αν κρίνουμε ότι το καράβι οδεύει προς τα βράχια δίχως σωτηρία.

3. Παρόλα αυτά, θα θέσουμε κάποιες σκέψεις, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προβληματίζουν τον κόσμο της ομάδας το τελευταίο διάστημα και είναι ώρα να απαντηθούν.

4. Πριν από 3 χρόνια, στη μαζικότερη γενική συνέλευση της σύγχρονης ιστορίας του Συλλόγου, στο Μαρτινεγκο, ο Maged Samy παρουσίασε το όραμα του για την ομάδα και ζήτησε την στήριξη όλων.

5. Ήμασταν εκεί και στηρίξαμε το πλάνο από την πρώτη μέρα. Όχι γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή (υπήρχε η λύση του τοπικού με τον Ερασιτέχνη στο τιμόνι), αλλά γιατί παρουσίασε ένα πλάνο που ταίριαζε στον Εργοτέλη, που θα στηριζόταν στις δικές του δυνάμεις, με δικά του παιδιά και σε συνδιασμό με την τεχνογνωσία της τότε υποψήφιας διοίκησης, θα έκανε τον Εργοτέλη ένα σύλλογο αυτάρκη, υγιή, που θα κρεμούσε το καλάθι του εκεί που έφτανε.

6. Κάποια άπο αυτά που υποσχέθηκε και που μάλιστα ήταν ξένα προς το “τοξικό” περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγιναν. Ομως δεν μπορούμε να προσπεράσουμε και κάποια άλλα που έγιναν και απαντιούνται με μισόλογα και ασάφεια.

7. Αναφέρουμε εν συντομία κάποια από αυτά: Η “αρπαγή” του πετυχημένου Γκώνια, προς όφελος της Wadi Degla, όπως και του Μπούζα, του Γιακούμπου (μεσούσης της χρονιάς με την ομάδα στις πρώτες θέσεις). Η αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης του Κάιπερς (κανείς δεν έχει καταλάβει τι έγινε τελικά). Η επερχόμενη φυγή , χωρίς κάποιο όφελος για τον Σύλλογο των δύο εκ των μεγαλύτερων περιουσιακών του στοιχείων (Ιάτρουδης, Εφορντ). Η απαγόρευση μεταγραφών τη φετινή σεζόν για παίχτες άνω των 23 χρόνων, οι φήμες για απλήρωτους, για μήνες, παίχτες (δεν έχει διαψευστεί). Το οικονομικό άνοιγμα που μεγαλώνει συνεχώς. Η ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική ενός σύγχρονου club (ούτε τα βασικά). Η αδιαφορία προσέγγισης του κόσμου (τα εισιτήρια διαρκείας φέτος βγήκαν μια μέρα πριν την πρώτη αγωνιστική).

8. Κατανοούμε τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες καλείται ένας ιδιοκτήτης ομάδας με την δυναμική του Εργοτέλη να ανταπεξέλθει στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Super League 2. Τα δεδομένα όμως είναι αυτά.

9. Maged Samy…Είχες πει ότι μετά το πέρας της τριετίας θα κάνεις απολογισμό. Απέναντι στον κόσμο, απέναντι στον Ερασιτέχνη, όπου κρίνεις. Εδώ…Στην έδρα της ομάδας. Εσύ…που έχεις την πρώτη ευθύνη και είσαι ιδιοκτήτης, και όχι κάποιος άλλος.

Τα ερωτήματα είναι απλά: Μπορείς να συνεχίσεις; Θες; Και αν ναι, πώς και με τι στόχους; Αν όχι, διασφάλισε την ομαλή μετάβαση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ σε όποιον ενδιαφερόμενο, χωρίς εγωισμούς, αγκυλώσεις και προβλήματα. Εδώ έχει συναίσθημα και πάθος για τον Σύλλογο και φανταζόμαστε θα το έχεις νιώσει τις λίγες φορές που έχεις εμφανιστεί.

-ALTERNATIVES

-DALTONS CLUB».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button