Γενικά

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Volkswagen e-Golf (video)

Το τελευταίο VW e-Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στη Δρέσδη, λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στο ID.3.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του e-Golf στο εργοστάσιο της Δρέσδης, μετά από τρεισήμισι χρόνια και 50.401 μονάδες της ηλεκτρικής έκδοσης του μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Volkswagen e-Golf

To VW e-Golf πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 ως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Golf VII, με την παραγωγή αρχικά να γίνεται στο Wolfsburg (2014-2020). Όσο για το “διάφανο” εργοστάσιο της Δρέσδης που δημιουργήθηκε για την παραγωγή της ναυαρχίδας Phaeton (2001-2016), εκεί η παραγωγή του e-Golf ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017.

Οι συνολική παραγωγή του e-Golf και στα δύο εργοστάσια έφτασε τις 145.561 μονάδες μέσα σε επτά χρόνια. Το γερμανικό μοντέλο ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις αγορές της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Volkswagen e-Golf

Από τις αρχές του 2021, η γραμμή παραγωγής του e-Golf θα μετατραπει σε γραμμή παραγωγής του ID.3 που αποτελεί τον αντικαταστάτη του μοντέλου μιας και το νέο Golf VIII δεν θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα παράγονται μοντέλα βασισμένα στην πλατφόρμα MEB, μετά από το Zwickau, ενώ από το 2022 θα ακολουθήσουν και τα εργοστάσια σε Emdem και Hanover. Παράλληλα, τα εργοστάσια σε Brunswick, Kassel, Salzgitter και Wolfsburg θα συμβάλλουν στην παραγωγή με εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγή: Volkswagen

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button