Μπάσκετ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις αλλαγές στην αδειοδότηση των ομάδων της Basket League

Ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ο Κανονισμός που αφορά τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Basket League όπως επίσης και η διαδικασία ελέγχου και τήρησης των προϋποθέσεων που είναι υποχρεωμένες να πληρούν οι ΚΑΕ.

Σκοπός των αλλαγών του ΕΣΑΚΕ είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και του ανταγωνισμού στην Basket League, η βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου και η αύξηση του θεάματος που προσφέρει το πρωτάθλημα στους φιλάθλους.

«Μετά την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την υπογραφή με την ΕΡΤ τριετούς συνεργασίας για όλες τις ΚΑΕ του πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποκτά ρόλο εγγυητή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

«Οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, στους οποίους βασίζεται η λειτουργία των ομάδων και έχουν κρατήσει ‘όρθιο’ το επαγγελματικό μπάσκετ στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά και για να γνωρίζουμε νωρίτερα από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα ποιές ομάδες θα μετέχουν στην κάθε διοργάνωση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Λίγκας.

«Σήμερα και μετά τη θεσμική παρέμβαση που πετύχαμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ που, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, άντεξε χάρις στην αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και αναπτύσσεται περαιτέρω», υπογράμμισε ο κ. Γαλατσόπουλος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button