ΓενικάΜουσική

Οι The Underground Youth επιστρέφουν στην Ελλάδα!

Η τετράδα από το Μάντσεστερ επιστρέφουν στη χώρα μας για δύο μοναδικές Live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο.

Η αγαπημένη μπάντα, των The Underground Youth, εστιάζει σε όμορφες μελωδίες με σκοτεινούς ποιητικούς στίχους, εμπλουτισμένους με αχαλίνωτη ενέργεια μέσα από μία σύγχρονη ματιά, σε ένα συνδυασμό Post Punk, Shoegaze, Psychedelic Pop και Garage Rock.

Θα έχουμε την τύχη να αισθανθούμε τον δικό τους “υπόγειο κόσμο” σε δύο μοναδικές συναυλίες, μία ψυχεδελική ατμόσφαιρα μαζί με μία Punk αισθητική, στην Αθήνα, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο ARCH Club και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο BLOCK 33.

The Underground Youth

Δημιουργήθηκαν το 2008 στο Manchester όταν ο Craig Dyer άρχισε να κυκλοφορεί δωρεάν τις ψυχεδελικές του ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Μετά την κυκλοφορία των “Morally Barren” και “Voltage” του 2009 και “Mademoiselle” και “Sadovaya” του 2010, μια πιστή βάση θαυμαστών αναπτύχθηκε γρήγορα και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η εξέλιξη του από το να γράφει ποίηση στο να γράφει μουσική, επηρεάστηκε από την αγάπη για τον Bob Dylan. Από κει και πέρα, εμπνέεται από μπάντες όπως οι Velvet Underground, The Brian Jonestown Massacre, Joy Division και Jesus And Mary Chain, οι οποίοι συντέλεσαν στο να δημιουργήσει τον ήχο που ήθελε. Άλλοι δημιουργοί που τον έχουν επηρεάσει είναι οι Nick Cave, Rowland S Howard και Swans.

The Underground Youth

Το πέμπτο άλμπουμ “Delirium” κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν η πρώτη κυκλοφορία για την ολοκαίνουργια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, Fuzz Club Records. Ταυτόχρονα η μπάντα ξεκινάει τις ζωντανές της εμφανίσεις στη σκηνή. Περιοδεύουν συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αποκτώντας μεγάλη φήμη για τα εκπληκτικά τους Live. Η δύναμη και η ουσία των Underground Youth ανέκαθεν βρισκόταν, κυρίως, στη σκηνική τους παρουσία.

Το 2016 μετακόμισαν στο Βερολίνο. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν αλλάξει κατά καιρούς, το τελευταίο σχήμα αποτελείται από τους Craig Dyer (φωνητικά, κιθάρα) Olya Dyer (τύμπανα), Leonard Kaage (κιθάρα) και Samira Zahidi (μπάσο).

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button