ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Οι «σταθερές», οι προσδοκίες και η ενίσχυση

Μια νέα αγωνιστική σεζόν είναι στο ξεκίνημα της, μόλις έναν μήνα μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Άρη για την προηγούμενη περίοδο.

Γράφει ο Δημήτρης Οσσανλής

16 Μαΐου το τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, με το οποίο σφραγίστηκε η τρίτη θέση στη βαθμολογία και 15 Ιουνίου η πρώτη συγκέντρωση για τη χρονιά που ακολουθεί. Ένα σχετικά μικρό διάστημα, αλλά αυτό είναι υποχρεωτικό, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας που εκκινούν στις 22 Ιουλίου.

Οι πρώτες μέρες στα 3-5 Πηγάδια είναι αναγνωριστικές και μια ευκαιρία για τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας από την προηγούμενη χρονιά. Το αρνητικό είναι ότι σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα, καθώς στον Τζίμι Τζένγκο, που «κουβαλούσε» το θέμα στο μετατάρσιο από την προηγούμενη χρονιά, ήρθαν να προστεθούν ο θετικός στον κορωνοιό Λούκας Σάσα και ο Λίντσεϊ Ρόουζ, που πονάει στη γάμπα. Και μιλάμε για τρεις από τις «κολώνες» του Άρη την προηγούμενη χρονιά και ποδοσφαιριστές στους οποίους αναμένεται να στηριχθεί και τη νέα σεζόν.

Η ομάδα έχει στο ρόστερ της παίκτες, οι οποίοι την περσινή χρονιά δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα και απ’ αυτούς περιμένει περισσότερα φέτος. Ματέο Γκαρσία, Φελίπε Μπρούνο, Κώστας Μήτρογλου και Γιοχάν Μπεναλουάν είναι σ’ αυτή τη λίστα. Μία ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Λερίν Ντουάρτε, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας νέος παίκτης, καθώς δεν μπήκε ποτέ στην ομάδα αυτά τα δύο χρόνια, για διάφορους λόγους. Πάντως είναι φανερό απ’ όσο έχουμε προλάβει να τον δούμε, ότι είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Για μένα και νομίζω για τους περισσότερους, τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» είναι οι Μήτρογλου και Γκαρσία. Ο 33χρονος επιθετικός φαίνεται να έχει επιστρέψει με περισσότερη όρεξη και θέληση για να προσφέρει και θέλει να μπει στο κλίμα της ομάδας, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά για να δούμε κάτι από τον παλιό καλό Μήτρογλου. Η προσαρμογή του στα «θέλω» του Μάντζιου, αλλά και της ομάδας σε ένα βαθμό στις δικές του δυνατότητες θα είναι το «κλειδί». Όσον αφορά τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ο Άκης Μάντζιος τον βλέπει με ικανοποίηση να έχει επιστρέψει με φόρα, περιμένοντας να αφήσει πίσω τις «παθογένειες» της περσινής χρονιάς, όπως η διστακτικότητα και οι δεύτερες σκέψεις, που πολλές φορές τον αποπροσανατόλιζαν στις κρίσιμες στιγμές.

Γενικά αυτό που είναι φανερό είναι ότι ο Άρης έχει σταθερές, πάνω στις οποίες αναμένεται να βασιστεί και τη νέα σεζόν, αλλά έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, η ομάδα αναμένεται να στηριχθεί στον κορμό της προηγούμενης σεζόν στα δύο παιχνίδια με την Αστάνα, συν τις οποίες προσθήκες γίνουν μέχρι τότε και έχουν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Αυτό έχει τα θετικά του, με κυρίαρχο την ομοιογένεια που δεδομένα θα υπάρχει, αλλά από την άλλη ίσως δεν καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό τα «θέλω» του Μάντζιου, όσον αφορά την κάλυψη των κενών που έχουν ήδη διαπιστωθεί από την προηγούμενη σεζόν.

Και πάμε τέλος στο θέμα που «καίει» τους πάντες και είναι αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Η ενημέρωση του CAS για την έκδοση της απόφασής του για την υπόθεση Ντουρμισάι μέχρι τις 16 Ιουλίου, άνοιξε θεωρητικά το «παράθυρο» για να μπορέσει η ομάδα να κάνει μεταγραφές. Όλα όμως θα φανούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς αν μέχρι τότε δεν έχει βγει η απόφαση, που είναι και το πιθανότερο, θα ανοίξει οριστικά ο δρόμος για τις κινήσεις που θέλει να κάνει η ομάδα. Προεργασία έχει γίνει, οι υποψήφιοι στόχοι έχουν βρεθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά προσθήκες δεν αναμένεται να γίνουν πριν τις αρχές Ιουλίου, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του Άκη Μάντζιου, που θα ήθελε να τους έχει μαζί του όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button