Μπάσκετ

“Οι Ευρωπαίοι ΝΒΑερς είναι διαφορετικοί όταν παίζουν στις εθνικές τους”

Ο Ντέιμιεν Λίλαρντ δήλωσε με αφορμή την ήττα της Team USA από την Γαλλία πως οι Ευρωπαίοι ΝΒΑερς μοιάζουν με άλλους παίκτες όταν εκπροσωπούν τις χώρες τους, αφού παίζουν με μεγαλύτερη ελευθερία.

Η Team USA έφαγε μία γερή “σφαλιάρα” από την Γαλλία στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η γκρίνια από κάποιους παίκτες για την τακτική προσέγγιση του Γκρεγκ Πόποβιτς ήδη ξεκίνησε, ωστόσο ο Ντέιμιεν Λίλαρντ στάθηκε κάπου αλλού: Στο πόσο καλύτεροι μοιάζουν οι ευρωπαίοι ΝΒΑερς όταν παίζουν για τις εθνικές τους ομάδες.

Βλέποντας μεταξύ άλλων τον Εβάν Φουρνιέ των Σέλτικς να εκτελεί τις ΗΠΑ με 28 πόντους, ο σταρ των Μπλέιζερς ήταν… κυνικά ειλικρινής όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα της Team USA και την εμφάνιση των Γάλλων.

“Αντιμετωπίζουμε αυτούς τους παίκτες κάποιες φορές στο ΝΒΑ και είναι τελείως διαφορετικοί όταν αγωνίζονται για τις εθνικές τους ομάδες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λίλαρντ στην αρχή, για να προσθέσει στην συνέχεια με νόημα: “Έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και είναι ξεκάθαρο ότι αισθάνονται πιο άνετα”.

Κλείνοντας, σχολίασε σχετικά με την ήττα των ΗΠΑ: “Βάλαμε τους εαυτούς μας σε μία διαδικασία που το παιχνίδι έμοιαζε με σκυλομαχία. Οι Γάλλοι έβαλαν κάποια σουτ και νίκησαν”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button