Μπάσκετ

Οι αριθμοί του Προμηθέας – Άρης

Ο Άρης ετοιμάζεται για τη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στον Προμηθέα Πατρών, με τον ΕΣΑΚΕ να παρουσιάζει τους… αριθμούς που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση…

Αναλυτικά:

Οι εξ αναβολής αγώνες της περασμένης Δευτέρας (2/1) άνοιξαν την αυλαία της Basket League για το 2023 και το προσεχές Σαββατοκύριακο (7, 8/1) θα πέσει εκείνη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της 31ης Basket League. Το αγωνιστικό διήμερο θα αρχίσει το Σάββατο (7/1, 16:00, ΕΡΤ3) στην Πάτρα όπου ο Προμηθέας θα υποδεχτεί τον Άρη.

Ο Προμηθέας προέρχεται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής και έτσι δεν έφτασε στις δύο συνεχόμενες νίκες, μετά την επικράτηση επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό στην άλλη εκκρεμότητα που είχε από την 4η αγωνιστική. Η ομάδα της Πάτρας δεν έχει κάνει μεγαλύτερο σερί από τις δύο νίκες στην εκκίνηση της σεζόν, κόντρα στο Λαύριο Megabolt εκτός και τον Ιωνικό εντός έδρας.

Ο Άρης μετά από ένα σερί τριών νικών, υποχρεώθηκε στην εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό H Hotels που έβαλε αρνητικό πρόσημο στο σύνολο των αποτελεσμάτων του για το Πρωτάθλημα στη χρονιά που έφυγε. Οι «κιτρινόμαυροι» μέτρησαν 13 νίκες και 14 ήττες μέσα στο 2022. Ανεξαρτήτως όμως του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Προμηθέα, ο Άρης θα κλείσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο αφού είναι στο 6-4. Είναι κάτι που δεν έγινε στα πέντε τελευταία χρόνια αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2016-17 για να βρούμε την τελευταία φορά που είχε θετικό απολογισμό αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο (8-5).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άρης έχει το προβάδισμα στην εξαετή ιστορία των αγώνων του με τον Προμηθέα η οποία άρχισε (2016-17) και έκλεισε (2021-22) με «σκούπα» των «κιτρινόμαυρων» που νίκησαν σε αυτές τις σεζόν τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Το προβάδισμα του Άρη βέβαια ήρθε κυρίως χάρη στο απόλυτο που έχει κάνει ως γηπεδούχος (5/5) αφού στην Πάτρα ο Προμηθέας έχει το προβάδισμα.

Στα έξι παιχνίδια που έγιναν στο «Δ.Τόφαλος» κοινός παρανομαστής ήταν οι διψήφιες διαφορές, αφού όλα τα παιχνίδια των δύο ομάδων κρίθηκαν στην Πάτρα με διαφορές 10 ως 30 πόντων.

Οι αριθμοί των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Προμηθέας – Άρης 4-7

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Προμηθέας – Άρης 4-2

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

2017-18: Προμηθέας – Άρης 70-40

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

2018: Προμηθέας – Άρης 79-89 (Ο Μάικλ Τζένκινς είχε 29 για τον Άρη)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

* Ο Βασίλης Μουράτος χρειάζεται τρεις εύστοχες βολές για να φτάσει τις 300 στην Basket League. Σε 156 αγώνες έχει 297/420 (70,71%).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Άντονι Κάουαν έχει το ρεκόρ περισσότερων ασίστ χωρίς λάθος του φετινού Πρωταθλήματος, από το παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό (12 ασίστ / 0 λάθη).

* Ο Τρέβις Σίμπσον «έγραψε» την περασμένη Δευτέρα νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα τρίποντα, έχοντας 0/7 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

* Ο Νεμάνια Ντάγκουμπιτς έχει το αρνητικό ρεκόρ «+/-» του φετινού Πρωταθλήματος μένοντας στο -40 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Προμηθέας είχε 30/36 βολές στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό και έχει τις κορυφαίες επιδόσεις της σεζόν.

– Η ομάδα της Πάτρας έφυγε με τη νίκη από το Λαύριο στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, αν και περιορίστηκε στο ένα κλέψιμο που είναι η μικρότερη φετινή επίδοση.

ΑΡΗΣ

MILESTONE

* Ο πρώτος πόντος του Βασίλη Τολιόπουλου θα τον οδηγήσει στους 900 στην Basket League. Ο γκαρντ του Άρη μετράει 899 σε 164 αγώνες (5,48 μέσος όρος).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει τα ρεκόρ πόντων (38), τριπόντων (9/15) και ranking (39) της φετινής Basket League από το ματς της 6ης αγωνιστικής στο Περιστέρι.

* Παίκτες του Άρη έχουν τις κορυφαίες επιδόσεις ασίστ αλλά και λαθών. Ο Τζος Χάγκινς μοιράζεται με τους Σλούκα και Χάμιλτον το ρεκόρ ασίστ με τις 13 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ ο Τζανόντ Νότε έχει εκείνο των λαθών με τα εννιά που έκανε στο ίδιο παιχνίδι.

* Ο Ίσμαελ Σανόγκο μοιράζεται με τον Σάβιον Φλαγκ το ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ του Πρωταθλήματος ως τώρα, αφού είχε οχτώ στο ματς κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης έχει τα ρεκόρ περισσότερων επιθετικών ριμπάουντ (29 με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό), συνολικών ριμπάουντ (56 με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό), κλεψιμάτων (18 με τον Ιωνικό) και κοψιμάτων (9 με την ΑΕΚ) της φετινής Basket League

– Το 35,71% (5/14) με το οποίο εκτέλεσε ο Άρης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική, είναι η χαμηλότερο επίδοση της φετινής Basket League.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button