Μπάσκετ

Οι αριθμοί για το Άρης-Λαύριο (pic)

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία στατιστικής και προϊστορίας, ενόψει της αναμέτρησης του Άρη με το Λαύριο, το Σάββατο (30/10, 17:00) στο Nick Galis Hall.

Αναλυτικά:

Στο «Nick Galis Hall» θα γίνει ένα από τα δύο παιχνίδια που θα ανοίξουν το Σάββατο (30/10, 17:00) την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με τον Άρη να υποδέχεται το Λαύριο Megabolt. Οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις ήττες και οι φιλοξενούμενοι τρεις νίκες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια τους στο φετινό Πρωτάθλημα.

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Άρης μετράει τρεις διαδοχικές ήττες. Όλες στα… σημεία αφού έχασε στην παράταση στη Νίκαια από τον Ιωνικό HNC Revolution, με τέσσερις εντός έδρας από τον Κολοσσό H Hotels στη Θεσσαλονίκη και με το καλάθι του Πετρόπουλου στα 4’’ από την ΑΕΚ. Το Λαύριο Megabolt από την πλευρά του προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα του από τον Ολυμπιακό αφού επιβλήθηκε της Λάρισας εκτός και του Απόλλωνα Oscar εντός έδρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο στην ιστορία αυτών των αγώνων, παρότι το Λαύριο Megabolt έκανε στην περασμένη σεζόν το 2/2 σημειώνοντας έτσι τις δύο από τις συνολικά τρεις νίκες του επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους αναδείχτηκαν νικητές στους οχτώ από τους 11 αγώνες κόντρα στην ομάδα της λαυρεωτικής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 5/5 ως γηπεδούχος από το 2015 ως το 2020, φτάνοντας σε διψήφιες διαφορές στα τέσσερα πρώτα ματς και επικρατώντας με εννιά στο πέμπτο (81-72 το 2019-20). Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα έξι παιχνίδια που έδωσε ως γηπεδούχος κόντρα στο Λαύριο Megabolt, σημείωσε 80+ πόντους με κορυφαία επίδοση εκείνη των 98 που είχε στο ματς της σεζόν 2016-17 (98-77).

Το Λαύριο Megabolt σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο «Nick Galis Hall» στη 14η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος επικρατώντας με 94-89. Κορυφαίοι του ήταν οι Άλφα Ντιαλό (23π.), Τάισον Κάρτερ (17π, 5ασ.) και Πέτρος Γερομιχαλός (17π, 5/6τρ.). Για τον Άρη είχαν ξεχωρίσει Μάριο Τσάλμερς (21π.), Μάριο Λιτλ (17π, 7/9τρ.) και Γιάννης Κουζέλογλου (13π, 10ρ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΑΡΗΣ

  • Ο πρώτος πόντος του Στέλιου Πουλιανίτη θα τον καταστήσει τον 172ο παίκτη στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan Basket League, που θα φτάσει τους 100.
  • Ο Άρης εκτέλεσε ποσοστό καλύτερο κατά 13,4% στις βολές έναντι των ομάδων που αντιμετώπισε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Είχε 81,1% που είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League και οι αντίπαλοι του 67,7%.
  • Με ποσοστό χαμηλότερο κατά 8,2% εκτέλεσε ως τώρα ο Άρης στα δίποντα σε σχέση με τους αντιπάλους του. Είχε 48,3% και οι ομάδες που αντιμετώπισε 56,5%.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

  • Μέσα από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Oscar έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt σε εύστοχα δίποντα. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ετοιμάζεται για μία ακόμη πρωτιά, αφού με τρία ριμπάουντ θα γίνει ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδα της λαυρεωτικής στη Stoiximan Basket League. Έχει 349 και μπροστά του με 352 είναι ο Γιάννης Κουζέλογλου.
  • Το Λαύριο Megabolt έκανε το 2/3 των λαθών του αντιπάλου του στις πρώτες αγωνιστικές. Είχε μόλις 10, που είναι ο μικρότερος μέσος όρος του Πρωταθλήματος, έναντι 15,5 των ομάδων με τις οποίες αναμετρήθηκε.
  • Όπως ο Άρης, έτσι και το Λαύριο Megabolt εκτέλεσε στα πρώτα παιχνίδια του με ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο των ομάδων που αντιμετώπισε. Είχε 48,3% έναντι του 56,5% των αντιπάλων του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button