ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Ναρ: «Έψαχνε για την Θεσσαλονίκη και βρήκε τον Άρη ο Κερ, έτσι γεννήθηκε ο “Λεβέντης”»

Στο Υellow Radio 101,7 και την εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο γνωστός συγγραφέας Λέων Ναρ, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του που αναφέρεται στον Άρη, αλλά και τον Αρειανό ήρωα του γνωστού συγγραφέας Φίλιπ Κερ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τον Φίλιπ Κερ

Μου είχε δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω για το έργο του. Ο μακαρίτης ήταν ένας μπασμένος ποδοσφαιρικά άνθρωπος. Έχει κάνει ένα βιβλίο με έναν ντεντέκτιβ ο οποίος ψάχνει κάτι και με τον Ολυμπιακό, έχει μάλιστα το Καραϊσκάκη στο εξώφυλλο του.

Ενώ συνέχσιε:

Υπήρχε τεράστια έρευνα για τα βιβλία του. Στο Φοβού τους Δαναούς που αναφέρει τον Άρη και την Θεσσαλονίκη είχε γίνει τεράστια έρευνα.

Μου έλεγε μάλιστα βιβλιοπώλης ότι είχε πάει ο ίδιος ο Κερ ως πελάτης για να πάρει βιβλία και να ερευνήσει. Έχει πιάσει διάφορα ζητήματα, και μέσα στις έρευνες που έκανε καταγράφει τον μπασκετικό Άρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ήρωας του βιβλίου του, αστυνόμος Λεβέντης ήθελε να γίνει μπασκεμπολίστας όταν ήταν μικρός και να μοιάσει στον Ματθαίου. Στον Ματθαίου όχι στον Γκάλη, σκεφτείτε πόσο βαθιά έχει φτάσει την έρευνα.

Για την αγάπη αρκετών συγγραφέων στην Θεσσαλονίκη:

Την Θεσσαλονίκη την φωτίζουν οι ξένοι και δεν την φωτίζουμε εμείς. Πασίγνωστοι συγγραφείς πιάνουν την Θεσσαλονίκη. Η συγγραφέας από «Το Νησί» έχει γράψει και βιβλίο με την Θεσσαλονίκη. Το νήμα όπως ονομάζεται.

Για το Άρης-Ολυμπιακός της Κυριακής και το πως το σχολιάζει ως φίλος του Ολυμπιακού:

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός θα είναι αποδεκατισμένος, ο Άρης θα είναι πιο φρέσκος. Ο Άρης θα έχει αυτό το κίνητρο να μείνει πρωτοπόρος. Θα ήμουν χαρούμενος να υπάρξει ένα ωραίο «x».

Για το ότι έχει γράψει και σε δικό του βιβλίο για τον Άρη:

Έχω γράψει το παιχνίδι της εξέδρας, έχω φυσικά μέσα και συνθήματα των φίλων του Άρη. Αυτά που μου άρεσαν είναι πολύ συσχετισμένα με το Άρης-ΠΑΟΚ αλλά και το μπάσκετ. Όπως και τα συνθήματα που είχαν απαντήσεις από τον κόσμο της μιας ομάδας στον κόσμο της άλλης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button