Ποδόσφαιρο

Νίκος Σαρρής, ο Αρειανός που ξυπνάει την Μελβούρνη! «Ο Τζέγκο, οι Αρειανοί της Αυστραλίας και ο Aris Springvale»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to Box» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Aris Melbourne Club, Νίκος Σαρρής.

Ο Ελληνοαυστραλός ραδιοφωνικός παραγωγός και φυσικά Αρειανός, Νίκος Σαρρής, μίλησε στο Yellow Radio για το Aris Melbourne Club, το ραδιόφωνο στην χώρα των καγκουρό και τον Τζέιμς Τζέγκο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για τους Αρειανούς στην Αυστραλία:

Είναι πάρα πολλοί Αρειανοί στην Αυστραλία. Γι’ αυτό ιδρύθηκε εξάλλου το Aris Melbourne Club, που έχει οργανωθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλη δραστηριότητα. Μάλιστα, υπάρχει ειδικό περίπτερο στο μεγάλο φεστιβάλ που γίνεται κάθε Φεβρουάριο (που είναι καλοκαίρι), με ρουχισμό, με φωτογραφίες κλπ.

Για το Aris Melbourne Club:

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν άλλο Ελληνοαυστραλό, ο οποίος ζει πάνω από 10 χρόνια στην Αυστραλία. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του facebook ήρθαμε σε επαφή, άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα και αφετηρία βέβαια τον Άρη.

Βέβαια, συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή.

Η Μελβούρνη είναι πολύ μεγάλη πόλη και η μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο είναι αρκετά δύσκολη. Για να καταλάβετε, η Μελβούρνη είναι περίπου 110 χλμ. στο μήκος και 70 στο πλάτος.

Η δεύτερη δυσκολία ήταν αφού οργανωθήκαμε και συγκροτηθήκαμε σε σώμα, ότι έπρεπε να περάσουμε κι όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να ιδρυθεί ο σύνδεσμος.

Ύστερα, είναι το θέμα της ώρας, αφού οι αγώνες γίνονται ξημερώματα. Ένα παιχνίδι που ξεκινάει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, εδώ είναι στις 04:00 το πρωί.

Όλα αυτά όμως τα ξεπεράσαμε, αφού πλέον έχουμε έναν δικό μας χώρο που συγκεντρωνόμαστε για να δούμε τα ματς του Άρη.

Για το ραδιόφωνο:

Ο «Ρυθμός» είναι το ελληνικό ραδιόφωνο της Μελβούρνης. Ιδρύθηκε πριν 9 χρόνια. Έχουμε το πρωινό πρόγραμμα μαζί με τον συνάδελφο τον Στράτο Ατταλίδη, με τον οποίο κάθε πρωί βγάζουμε το εσώψυχα μας! Έχουμε πολύ κόσμο από την Ελλάδα που μας ακούει.

Για την ακροαματικότητα:

Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο εδώ. Μας ακούνε πολλοί Ελληνοαυστραλοί. Λαμβάνουμε μηνύματα από Έλληνες της Μελβούρνης που μας λένε «μην σταματήσετε ποτέ γιατί εκπαιδεύουμε τα ελληνικά μας».

Για το αν σχολιάζουν και την αθλητική επικαιρότητα:

Βέβαια, μάλιστα μέχρι πέρσι είχα και την αθλητική εκπομπή του σταθμού, φέτος είναι δύο άλλα παιδιά, Θεσσαλονικείς του… αντίπαλου δέοντος. Στο πρωινό πρόγραμμα όμως γίνεται ο κακός χαμός! Επικοινωνούν Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί κλπ. και κάνουμε καλή καζούρα, ενώ ο άνθρωπος που κάνω μαζί την εκπομπή είναι Αεκτσής.

Για την ομάδα του Άρη της Αυστραλίας:

Η ομάδα είναι ο Aris South Springvale. Είναι ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Να πούμε βέβαια πως το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία έρχεται δεύτερο, εδώ κυριαρχούν άλλα αθλήματα. Ο Aris Springvale έχει τα ίδια χρώματα και το ίδιο σήμα με τον Άρη, αλλά και φανταστικό ρουχισμό. Έχει εκπληκτικό «φυτώριο» και ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Για τα Αρειανάκια:

Μέσω της ομάδας του Springvale γίνονται πολλά Αρειανάκια. Προωθούμε και εμείς την ομάδα.

Για τον Τζέγκο:

Τα πάει εξαιρετικά ο Τζέγκο στον Άρη. Μάλιστα, είχα βάλει στοίχημα με έναν παράγοντα της Όκλεϊ Κάνονς, ομάδα της συνοικίας της ομογένειας Όκλεϊ, από την οποία ο Τζέγκο είχε περάσει. Εκείνος δεν τον πίστευε, εγώ όμως του είπα ότι θα τα πάει πολύ καλά!

Είχε παραστάσεις στην Ευρώπη, όμως ανδρώθηκε σε ένα δύσκολο, δυνατό ποδόσφαιρο, αυτό της Αυστραλίας. Τα σκορ είναι της τάξεως του 4-3, 5-1, 3-0. Σπάνια θα λήξουν ματς στο 1-0.

Για το αν είχε Έλληνες παράγοντες ή Έλληνες συμπαίκτες:

Παράγοντες όχι, όμως η ομάδα που έπαιζε ήταν ως επί το πλείστον Έλληνες. Είχε πολλούς Έλληνες συμπαίκτες. Όπως και γενικότερα, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που παίζουν στις ομάδες της Μελβούρνης είναι Έλληνες, Ιταλοί, Τούρκοι και Αλβανοί.

Για το αν θα έρθει, κάποια στιγμή μετά τα λοκ-ντάουν, στη Θεσσαλονίκη το Aris Melbourne Club:

Φυσικά, εξάλλου κάθε καλοκαίρι έρχονται άνθρωποι μεμονωμένα για διακοπές στην Ελλάδα.

Ωστόσο, κάποια στιγμή θα θέλαμε η ομάδα να έρθει κάποια στιγμή στην Αυστραλία. Μάλιστα, είχαμε στείλει πρόσκληση και στον κ. Καρυπίδη να έρθει η ομάδα του Άρη εδώ. Έχουν έρθει άλλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, γιατί όχι και ο Άρης;

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button