Γενικά

Νέο Kia Sorento: Έρχεται επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Η Kia έδωσε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση Plug-In Hybrid του νέου Sorento που για ευνόητους λόγους θα είναι πιθανότατα η μόνη που θα επιλέξουν να εισάγουν οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες.

Κατά την παρουσίαση του νέου Sorento στις αρχές του έτους, η Kia δήλωσε ότι αυτή η τέταρτη γενιά θα περιλαμβάνει και ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Και σήμερα μας αποκαλύπτει τα πρώτα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, επειδή οι παραδόσεις στην Ευρώπη δεν θα ξεκινήσουν μέχρι το 2021.

Kia Sorento

Το Sorento PHEV είναι εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDi με 180 άλογα και μια ηλεκτρική μονάδα ισχύος 66,9 kW ή, αν θέλετε, 91 PS. Η μέγιστη αθροιστική ισχύς του αυτοκινήτου είναι 265 PS, με τη ροπή του να κορυφώνεται στα 350 Nm. Το Sorento PHEV είναι τετρακίνητο, περνώντας τη ροπή του στους άξονες μέσω ενός αυτόματου σασμάν έξι σχέσεων.

Kia Sorento

Το ηλεκτρομοτέρ αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών με χωρητικότητα 13,8 κιλοβατώρες. Η φόρτιση γίνεται μέσω μιας υποδοχής στο πίσω μέρος, στην αντίθετη μεριά από εκείνη της βενζίνης. Η Kia δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη την απόσταση που μπορεί να διανύσει το Sorento PHEV χωρίς να κάψει βενζίνη. Αλλά από την ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας, υπολογίζουμε ότι η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του θα είναι ανάμεσα στα 40 με 50 km.

Στην έκδοση Plug-In Hybrid, το Sorento δεν χάνει καμία από τις οικογενειακές του ιδιότητες, ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες. Η μπαταρία του βρίσκεται κάτω από το χώρο επιβατών, αφήνοντας ανέγγιχτο ουσιαστικά το πορτμπαγκάζ: Στην 5θέσια διαμόρφωση κυμαίνεται από 809 έως 898 λίτρα, και «κατακρημνίζεται» στα 175 lt με την τρίτη σειρά καθισμάτων σε χρήση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button