Γενικά

Νέο Hyundai Santa Fe, υβριδικό και plug-in hybrid για την Ευρώπη (video)

Η νέα γενιά του Hyundai Santa Fe θα είναι διαθέσιμη το 2024 στην Ευρώπη, με προσφορά παρόμοια με τον τρέχοντα τεχνικό συνδυασμό.

Πριν από δύο εβδομάδες, η κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της πέμπτης γενιάς Hyundai Santa Fe.

Hyundai Santa Fe

Λανσάρισμα που ήθελε για εστιάσει την προσοχή του καταναλωτικού κοινού και των ενδιαφερομένων στην ιδιόμορφη και πολύ γωνιώδη εμφάνιση του νέου της SUV. Σε 5θέσια διαμόρφωση, το πορτμπαγκάζ του νέου Hyundai Santa Fe είναι τεράστιο με όγκο φόρτωσης 725 λίτρα.

Hyundai Santa Fe

Οι Κορεάτες μπήκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη φορά, πριν από την έναρξη του εμπορικού λανσαρίσματος του Hyundai Santa Fe, στην εθνική αγορά τους, στη Νότια Κορέα. Με την Ευρώπη να ακολουθεί, αναμένοντας να δει τα πρώτα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπείες κατά το πρώτο 6μηνο του 2024.

Hyundai Santa Fe

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι η ευρωπαϊκή γκάμα θα είναι πλήρως «εξυβριδισμένη». Και το Hyundai Santa Fe V θα διατίθεται όπως μέχρι σήμερα με δύο κύρια μοντέλα: Αυτοφορτιζόμενο υβριδικό και επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Όμως, καθώς η φίρμα προφανώς αρέσκεται να λέει πάντα τα μισά πράγματα, δεν τα λέει όλα στο τεχνικό φύλλο του μοντέλου!

Hyundai Santa Fe

Έτσι εκείνο που γνωρίζουμε επίσημα είναι ότι η βάση των δύο μοντέλων παραμένει ένα θερμικό 1.600άρι μοτέρ τούρμπο. Επί του παρόντος, το Santa Fe είναι διαθέσιμο (στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα) ως απλό υβριδικό με 230 λαλογα και plug-in hybrid με 265 άλογα. Και πιθανότατα αυτές οι αποδόσεις να μην αλλάξουν.

Για να έχετε στοιχειωδώς γνώση των επιδόσεων (αν ενδιαφέρουν αυτές σε ένα μεγάλο SUV) το σπριντ των 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 9,5 δευτερόλεπτα με το απλό υβριδικό και σε 9,1 δευτερόλεπτα με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό.

Hyundai Santa Fe

Η κορεατική φίρμα μπαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες μας λέει ότι το νέο Hyundai Santa Fe V ξεπερνά τα 4,83 m, μήκος που τελικά παραμένει λογικό για την κατηγορία. Επωφελείται δε από ένα μεγάλο μεταξόνιο μήκους 2,82 m και καλό ύψος 1,72 m -χωρίς τις ράγες οροφής. Ο κατασκευαστής ήθελε έτσι να μεγιστοποιήσει τον χώρο στην καμπίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει επτά άτομα.

Hyundai Santa Fe

Η Hyundai θα προσφέρει και 6θέσια διαμόρφωση με δύο ανεξάρτητα καθίσματα στη δεύτερη σειρά. Αυτά τα τελευταία θα προσφέρουν λειτουργία Relaxation, έτσι ώστε η πλάτη του καθίσματος να μπορεί να γέρνει σε μια χαλαρή θέση. Τα εμπρός καθίσματα δε, θα μπορούν να έχουν υποπόδιο. Όσοι βρίσκονται στην τρίτη σειρά θα έχουν ανακλινόμενη πλάτη. Σε 5θέσια διαμόρφωση, το πορτμπαγκάζ είναι τεράστιο με όγκο φόρτωσης 725 λίτρα.

Μεταξύ των τεχνολογικών απολαύσεων, θα υπάρχει ένα σύστημα απομακρυσμένης στάθμευσης, το οποίο ελέγχεται εξωτερικά από το όχημα και ένα ενσωματωμένο σύστημα πρόσβασης μέσω smartphone.

Hyundai Santa Fe

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button