Γενικά

Νέο Citroën C4 C-Cross: Προσφέρει περισσότερα απ’ όσα θα ζητήσεις!

Με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το νέο Citroën C4 C-Cross ήρθε για να καλύψει κάθε επιθυμία σου και ανάγκη.

Citroën C4 C-Cross

Το νέο Citroën C4 C-Cross ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στην αντισυμβατική εμφάνιση και την ικανή απόσταση από το έδαφος που σε συνδυασμό με τα περιμετρικά προστατευτικά φέρνουν στη μικρομεσαία κατηγορία έναν πρωτόγνωρο αέρα Crossover. Το νέο γαλλικό μοντέλο όμως δεν στέκεται μόνο στο φαίνεσθαι. Κάτω από το καλλίγραμμο αμάξωμα κρύβει μπόλικη τεχνολογία, ουσία και μια πληθωρική γκάμα επιλογών για την κίνησή του.

Citroën C4 C-Cross

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η αυτοκίνηση βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και κάθε μοντέλο που λανσάρεται στην αγορά με στόχο τον τίτλο του best-seller, οφείλει να έχει στη φαρέτρα του προτάσεις και λύσεις για όλους. Γι’ αυτούς που κοιτούν το παρόν, αλλά και για όσους αγναντεύουν το μέλλον. Και το νέο Citroën C4 C-Cross είναι ένα μοντέλο που παρέχει πληθώρα επιλογών, τόσο σε κινητήριες μονάδες, όσο και σε επίπεδα εξοπλισμού.

Το νέο γαλλικό μικρομεσαίο Crossover υπακούει στις επιταγές των καιρών και με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, Ë-C4 C-Cross, κάνει διαθέσιμη την ηλεκτροκίνηση στην πιο παραδοσιακή κατηγορία της αγοράς.

Την κίνηση του Ë-C4 C-Cross αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και 260 Nm που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh -με εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς της. Η τελευταία του εξασφαλίζει αυτονομία 350 km σύμφωνα με το αυστηρό πρωτόκολλο WLTP. Σε ό,τι αφορά τη φόρτιση, σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW, η μπαταρία χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητας, ενώ σε Wallbox η πλήρης φόρτισή της διαρκεί πέντε ώρες. Η Citroën προσφέρει στον στάνταρ εξοπλισμό φορτιστή 11 kW.

Citroën C4 C-Cross

Το νέο Citroën Ë-C4 C-Cross απολαμβάνει όλα τα προνόμια του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», με την τιμή (περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) να ξεκινά από τις €28.348 για την πλουσιοπάροχη έκδοση Feel και τις €28.935 για την κορυφαία σε εξοπλισμό, Feel Pack.

Με το νέο Citroën Ë-C4 C-Cross κινείσαι αθόρυβα, δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον και απολαμβάνεις ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο οδήγησης με έμφαση στην άνεση και στην ασφάλεια.

Σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης και diesel

Αν ωστόσο επιμένετε στα παραδοσιακά συστήματα κίνησης, η Citroën εξοπλίζει το νέο C4 C-Cross με νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6d.

Citroën C4 C-Cross

Οι βενζινοκίνητες επιλογές έχουν ως βάση τον 1.200άρη κινητήρα Puretech που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: 100 PS/205 Nm, 130 PS/230 Nm και 155 PS/240 Nm. Σε κάθε περίπτωση, συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων (ΕΑΤ8) για ομαλές αλλαγές και απολαυστική οδήγηση σε συνδυασμό με περιορισμένες εκπομπές ρύπων. Το αυτόματο κιβώτιο είναι στάνταρ στην έκδοση με τον ισχυρότερο κινητήρα.

Citroën C4 C-Cross

Στην αρχική έκδοση Feel το βενζινοκίνητο 1.2 των 100 ίππων ξεκινά από τις €17.950, ενώ η έκδοση των 130 ίππων φτάνει τις €21.250 ευρώ στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Feel Pack – €23.650 με το αυτόματο κιβώτιο.

Οικονομία και επιδόσεις

Όσοι διανύουν μεγάλες αποστάσεις και θέλουν την οικονομία που τους εξασφαλίζει ένας σύγχρονος κινητήρας diesel, το C4 C-Cross διατίθεται και με τον 1.500άρη κινητήρα BlueHDi σε δύο εκδόσεις: 110 PS/250 Nm και 130 PS/300 Nm. Και εδώ υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και αυτόματο οκτώ σχέσεων, με την έκδοση των 110 ίππων να ξεκινά από τις €20.200 και αυτήν των 130 ίππων (με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο) να τιμάται €25.200 στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Feel Pack.

Citroën C4 C-Cross

Σε ό,τι αφορά στα επίπεδα εξοπλισμού, το νέο Citroën C4 C-Cross προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις. Η βασική που ακούει στο όνομα Feel προσφέρει στοιχεία εξοπλισμού κορυφαίου επιπέδου, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την άνεση, όσο και με την ασφάλεια. Η αμέσως πλουσιότερη είναι η Feel Pack και ακολουθούν οι εκδόσεις Shine και Shine Pack που προσφέρουν εξοπλισμό εφάμιλλο αυτοκινήτων μεγαλύτερης και πολυτελέστερης κατηγορίας, ενώ ειδικά για το ηλεκτρικό Ë-C4 C-Cross προσφέρεται και μια ακόμη έκδοση, η Exclusive.

Νέα εποχή Citroën

Το νέο Citroën C4 C-Cross ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, με Crossover χαρακτήρα, έμφαση στην ποιότητα, στους χώρους και φυσικά στην άνεση. Παράλληλα ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία με high-tech επιλογές σε όλες τις εκδόσεις, όπως για παράδειγμα οι ψηφιακές οθόνες για τα όργανα και το σύστημα πολυμέσων, οι έξι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, το έγχρωμο head-up display και πάνω από 20 τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για το Citroën C4 C-Cross μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Citroën ή να επισκεφθείτε το δίκτυο αντιπροσώπων για να το δείτε από κοντά και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία ενός test drive.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button