Ποδόσφαιρο

Νέος κανονισμός στη Super League 2025-26

Η Super League ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη μείωση του χρόνου διακοπής στους αγώνες όταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, οι ποδοσφαιριστές πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τη μπάλα άμεσα, χωρίς την ίδια αρμοδιότητα των ball children όπως στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι παίκτες θα μπορούν είτε να ανακτούν μόνοι τους την αρχική μπάλα για να συνεχίσουν το παιχνίδι, είτε να μεταβούν στον πλησιέστερο κώνο ή πιατάκι, όπου θα υπάρχει διαθέσιμη μπάλα αντικατάστασης, και να συνεχίσουν αμέσως.

Οι μπάλες αντικατάστασης θα τοποθετούνται από τα ball children σε ειδικούς κώνους ή πιατάκια περιμετρικά του γηπέδου, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του αγώνα χωρίς καθυστερήσεις.

Τα ball children συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς διασφαλίζουν ότι κάθε κώνος ή πιατάκι περιέχει μπάλα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν επιστρέφουν άμεσα τη μπάλα στους παίκτες, εκτός εάν ο διαιτητής το υποδείξει διαφορετικά.

Ο διαιτητής έχει επίσης τη δυνατότητα να αλλάξει το πρωτόκολλο επαναφοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα, επιτρέποντας άμεση επιστροφή της μπάλας από τα ball children στους ποδοσφαιριστές.

Η νέα διαδικασία αποσκοπεί στη μείωση των καθυστερήσεων και στην εξασφάλιση ότι η μπάλα θα είναι πάντα άμεσα διαθέσιμη, όπως ήδη ισχύει στην Premier League, τη Serie A και στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Με αυτές τις αλλαγές, οι αγώνες της Super League 2025-26 αναμένεται να γίνουν πιο γρήγοροι και ρέουσοι, βελτιώνοντας τη ροή του παιχνιδιού και την εμπειρία των φιλάθλων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button