Γενικά

Νέα Ferrari Roma Spider, ανοιχτή με 620 PS (video)

Η Ferrari παρουσίασε τη Roma Spider, την ανοιχτή έκδοση της Roma με υφασμάτινη οροφή και 620 ίππους.

Ferrari Roma Spider

Το Maranello παρουσίασε τη νέα Ferrari Roma Spider, το νεότερο μέλος της γκάμας ανοιχτών μοντέλων του με υφασμάτινη οροφή και 620 PS.

Όπως μαρτυρά το όνομά της, η Roma Spider αποτελεί την κάμπριο έκδοση της Roma και εξοπλίζεται με μια υφασμάτινη οροφή που μπορεί να αναδιπλωθεί σε 13,5″, ακόμα και εν κινήσει αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 60 km/h. Aξίζει να σημειώσουμε ότι η υφασμάτινη οροφή επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας μετά από 54 χρόνια και την 365 GTS4.

Ferrari Roma Spider

Για χάρη της οροφής, η οποία αποθηκεύεται πίσω από τα καθίσματα, το παράθυρο ανασχεδιάστηκε. Eπιπλέον, για την άνεση των επιβατών η Roma Spider διαθέτει ανεμοθραύστη που είναι ενσωματωμένος στην πλάτη των πίσω καθισμάτων και μπορεί να επεκταθεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ferrari Roma Spider

Στην άνεση των επιβατών συμβάλλουν τα ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα, ενώ προαιρετικά υπάρχει και σύστημα θέρμανσης για τον αυχένα.

Την ίδια στιγμή, η Roma Spider ζυγίζει 1.556 kg, είναι δηλαδή σύμφωνα με τη Ferrari, μόλις 84 kg πιο βαριά από τη συμβατική Roma.

Ferrari Roma Spider

Φυσικά, η Ferrari δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές της Roma να διαλέξουν το χρώμα υφάσματος της οροφής της αρεσκείας τους μέσα από μια τεράστια παλέτα αποχρώσεων.

Όπως και το κουπέ αδελφάκι της, μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται τοποθετημένος ένας twin-turbo 3.9 lt V8 με 620 PS από τις 5.750 έως τις 7.500 rpm και 760 Nm ροπής από τις 3.000 μέχρι τις 5.750 rpm. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Ferrari Roma Spider

Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 3,4″, τα 200 km/h έρχονται σε 9,7″ και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 km/h.

Ferrari Roma Spider

Τέλος, το εσωτερικό διατηρεί τη σχεδίαση της κουπέ Roma με την κεντρική κονσόλα να δημιουργεί δύο ξεχωριστά κόκπιτ για οδηγό και συνοδηγό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, στο κέντρο του ταμπλό συναντάμε μια οθόνη διαγωνίου 8,4″ για το ifotainment και στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει οθόνη και για τον συνοδηγό.

Ferrari Roma Spider

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button