ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Νέα τροπή στην υπόθεση Βινίσιους Τζούνιορ για τις ρατσιστικές προσβολές, τον κατηγορούν για ψέματα!

Αφού κατέθεσε αυτήν την Πέμπτη για τις ρατσιστικές προσβολές που δέχθηκε από μια ομάδα οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια στο Μεστάγια την περασμένη σεζόν, ο Βινίσιους Τζούνιορ βρίσκεται υπό «πυρά»!

Θύμα ρατσιστικών προσβολών τον περασμένο Μάιο στον αγώνα που κέρδισε η Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), ο Βραζιλιάνος κατέθεσε αυτή την Πέμπτη (05/10) στο δικαστήριο της Plaza Castilla, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του και από πολλούς αστυνομικούς. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες -ο 23χρονος εξτρέμ είχε αρνηθεί την πρώτη πρόσκληση του δικαστή επειδή βρισκόταν σε διακοπές και είχε επίσης αρνηθεί τη δυνατότητα να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης από τον τόπο ανάπαυσής του- τελικώς παρευρέθηκε το νούμερο «7» της «βασίλισσας».

Για περίπου 40 λεπτά, ο Βινίσιους εξηγούσε τί έχει βιώσει αλλά τώρα, ενώ ο δικαστής αποφάσισε να κουνήσει το δάχτυλο στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους (ηλικίας 18 έως 23 ετών) σε αυτή την υπόθεση, ο διεθνής της Σελεσάο από την πλευρά του, δεν δίστασε να επιμείνει στο γεγονός ότι ολόκληρο το γήπεδο της Βαλένια είχε συμπεριφέρθηκε με ρατσιστικό τρόπο απέναντί του.

Δηλώσεις που χαρακτηρίστικαν ψευδείς από την πλευρά της Βαλένθια και τοποθετούν τον Βραζιλιάνο στο πρωτοσέλιδο της Super Deporte με μύτη Πινόκιο, του γνωστού ήρωα που η μύτη του μεγάλωνε όποτε ψευδόταν και τίτλο: «Πινόκιους!».

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ… Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Βινίσιους παραδέχτηκε επίσης ότι προκάλεσε τους παρευρισκόμενους οπαδούς με χειρονομίες προς την κερκίδα, ευχόμενος τον υποβιβασμό της Βαλένθια στη δεύτερη κατηγορία. Ερωτηθείς από συνηγόρους υπεράσπισης, ο Βραζιλιάνος, δικαιολόγησε αυτές τις προκλήσεις από τον χαρακτήρα του και την επιθυμία του να αισθανθεί επιπλέον κίνητρο σε μια εχθρική ή τεταμένη ατμόσφαιρα.

Εάν λοιπόν ο επιθετικός των «Μερένγκες» θεωρεί τον εαυτό του θύμα ρατσιστικών προσβολών και σκοπεύει να ακολουθήσει την προσέγγισή του μέχρι το τέλος, η πρώτη του συνέντευξη στα δικαστήρια αφήνει περιθώρια για κάποιες ερωτήσεις. Από την πλευρά της, η Βαλένθια έσπευσε να αντιδράσει, ζητώντας από τον διεθνή να τροποποιήσει τα σχόλιά του.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν για την υποτιθέμενη δήλωση του ποδοσφαιριστή Βινίσιους Τζούνιορ στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το γήπεδο Μεστάγια εξαπέλυσε ρατσιστικές ύβρεις κατά κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, ο σύλλογος επιθυμεί να εκφράσει την έκπληξη, την απόρριψη και την αγανάκτησή του». Και πρόσθεσε: «όπως παραδέχτηκε δημόσια ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γενικευτεί σε ολόκληρο το γήπεδο. Η ομάδα έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με σοφισμούς ή αβάσιμα ψέματα. Αυτό το ζήτημα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Βαλένθια κατανοεί ότι πρέπει να είμαστε σχολαστικά ακριβείς και υπεύθυνοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οι υποστηρικτές της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και η Βαλένθια απαιτεί από τον Βινίσιους Τζούνιορ να διορθώσει δημόσια τη δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button