Γενικά

Νέα έκδοση JCW για το MINI Cooper SE

Πριν από περίπου ένα μήνα, η MINI παρουσίασε την έκδοση John Cooper Works για το Countryman. Πλέον ήρθε και η ώρα για το MINI Cooper SE να αποκτήσει την έκδοση JCW.

MINI Cooper SE

Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper παρουσιάστηκε στο Μόναχο, στις αρχές του φθινοπώρου, μαζί με την ηλεκτρική έκδοση του Countryman. Τότε, είχε γίνει γνωστό ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (Ε με 184 PS και SE με 218 PS) και σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: Essential, Classic, Favoured και JCW.

MINI Cooper SE

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2023, η MINI παρουσίασε αναλυτικά την πιο σπορ έκδοση, την John Cooper Work και έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, τις φωτογραφίες της. Μηχανικά, δεν έχουν γίνει μεγάλες αναβαθμίσεις στην έκδοση JCW του Cooper SE. H τελευταία τροφοδοτείται από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα με 218 PS και 330 Nm ροπής (0-100 km/h σε 6,7”) , με την μπαταρία χωρητικότητας 54,2 kWh να υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 402 km.

MINI Cooper SE

Υποστηρίζει  φόρτιση 95 kW και ως εκ τούτου μπορεί να φορτίσει από το  από το 10% στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα,  ενώ μπορεί να φορτιστεί και από εναλλασσόμενο ρεύμα 11 kW. To MINI Cooper SE, στην έκδοση John Cooper Works αποδίδει 218 PS, 330 Nm και μπορεί να καλύψει 402 km με μία μόνο φόρτιση

 «Το πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE στη νέα John Cooper Works έκδοση συνδυάζει το πάθος για εμβληματική σχεδίαση, θρυλικές επιδόσεις και βιώσιμη κινητικότητα. Είναι η επιτομή της αποτελεσματικότητας και της οδηγικής απόλαυσης», αναφέρει η επικεφαλής της MINI, Stefanie Wurst.

MINI Cooper SE

Τι καινούργιο φέρνει όμως η σπορ παραλλαγή του Cooper SE; Πρωτίστως, τον νέο λογότυπο John Cooper Works, με τις πιο καθαρές γραμμές, την όμορφη τριχρωμία (κόκκινο, άσπρο, μαύρο) και την καρό σημαία, τοποθετημένη στην οκτάγωνη μάσκα. Κυρίως όμως φέρνει την προσμονή να καθίσεις στα εξαιρετικής ποιότητας και στήριξης μπάκετ του.

MINI Cooper SE

Η δυναμική εμφάνιση εκφράζεται και με τις αποκλειστικές δεκάκτινες ζάντες αλουμινίου 18” και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Η οροφή διαθέτει αντίθεση σε χρώμα Chili Red, εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πως και τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ οι ειδικές για το JCW ρίγες στο καπό σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα (προαιρετικά) τονίζουν τον γνώριμο δυναμικό και σπιρτόζικο χαρακτήρα του MINI στο δρόμο.

Μιλώντας δε για σπορτίβ σχεδιασμό, αξίζει να αναφέρουμε με το MINI Cooper SE JCW έρχεται εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω διαχύτη, ως κομμάτι του βασικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, οι προβολείς LED διαθέτουν ειδικά γραφικά, με τα φώτα ημέρας να αποτελούνται από δύο λεπτές οριζόντιες φωτεινές μπάρες, με τα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων να δίνουν έξτρα πόντους στο πλάτος του αυτοκινήτου.

MINI Cooper SE

O αέρας της ανανέωσης πνέει και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα είναι φτιαγμένα από συνθετικό δέρμα και διαθέτουν κόκκινες ραφές και πολύχρωμη υφασμάτινη επένδυση στο επίπεδο των ώμων. Ανάλογη επένδυση υψηλής ποιότητας καλύπτει τα πάνελ των θυρών, ενώ το κόκκινο και το μαύρο κυριαρχούν και στο ταμπλό. Τέλος, μπροστά από τη θέση του συνοδηγού συναντάται και το νέο σήμα JCW.

MINI Cooper SE

Η κεντρική οθόνη, τενχολογίας OLED έχει διάμετρο 240 mm και προσφέρει, ομαδοποιημένα, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τα MINI Experience Modes δίνουν τη δυνατότητα επιπλέον εξατομίκευσης, όπως για παράδειγμα το GO-KART Mode, που χρωματίζει την οθόνη και τον εσωτερικό φωτισμό σε ειδική κόκκινη απόχρωση. Εκτός από τον αποκλειστικό ήχο, υπάρχει βελτιστοποιημένη απόκριση του πεντάλ του γκαζιού για πιο σπορ οδηγική εμπειρία.

MINI Cooper SE

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το μπουκέτο συστημάτων ασφαλείας, ενώ παράλληλα υπάρχουν 12 αισθητήρες υπερήχων και 4 κάμερες, με αποτέλεσμα το παρκάρισμα να αποτελεί εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, είναι εφικτή η στάθμευση μέσω smartphone, χωρίς να πρέπει ο οδηγός να βρίσκεται στη θέση του, μέσω της προηγμένης λειτουργίας EXPLORE Mode.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button