Ποδόσφαιρο

Μπρούνο Γκάμα: «Ήθελα να κερδίσω τρόπαιο με τον Άρη»

Επιθυμία η οποία δεν έγινε πραγματικότητα για τον Μπρούνο Γκάμα ήταν η κατάκτηση ενός τροπαίου.

Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος μέσος νιώθει ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Άρη. Ωστόσο ένα γεγονός που σημάδεψε τον ίδιο και την ομάδα ήταν το γκολ του Μπουχαλάκη αλλά περισσότερο η στεναχώρια του Κουέστα.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα gazzetta:

Στον Άρη έπαιξες κόντρα στον Ολυμπιακό και σκόραρες στο ματς με το τρελό γκολ του Μπουχαλάκη…

Ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε χάσει στο Καραϊσκάκη με 2-1 και κερδίζαμε εντός με 1-0. Είχαμε την αίσθηση πως ήμασταν πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μετά έγινε αυτό…

Πως ήταν ο Κουέστα στα αποδυτήρια;

Μπορείς να φανταστείς πως ήταν πολύ στεναχωρημένος. Είχα πάει να του μιλήσω. Ξέρω πως όταν είσαι σε τέτοια κατάσταση έρχονται άλλοι να σου μιλήσουν και είσαι σε άλλον κόσμο. Σκέφτεσαι “τι έκανα;”. Θυμάμαι του είχα πει “είναι μέρος του ποδοσφαίρου, σε πολλά παιχνίδια ήσουν φανταστικός και θα συνεχίσεις, μη σε παίρνει από κάτω”. Είναι δύσκολο. Ήταν μια σπάνια περίπτωση που δεν βλέπεις κάθε Σαββατοκύριακο στο ποδόσφαιρο αλλά μερικές φορές συμβαίνει. Ήταν περίοδος Covid και το γήπεδο ήταν άδειο. Ίσως με κόσμο να μη γινόταν αυτή η φάση. Ο κόσμος θα φώναζε. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, όπως και ο ημιτελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Κερδίζαμε εντός έδρας, ήμασταν μπροστά με 2-0 και πιστεύαμε πως προκριθήκαμε στον τελικό, όμως δεχτήκαμε γκολ στις καθυστερήσεις και στην παράταση προκρίθηκαν.

Ήταν οι ήττες που «πόνεσαν» περισσότερο όταν ήσουν στον Άρη;

Ο τελικός κυπέλλου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Θέλεις να παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια. Νιώθαμε πως ήμασταν τόσο κοντά. Ήταν αυτό που είπα και πριν. Όταν θες κάτι τόσο πολύ τα πράγματα θα πάνε ανάποδα. Ήταν δυο παιχνίδια που στράβωσαν στο τέλος.

Συζητάγατε μεταξύ σας πως ήταν κάποιου είδους κατάρα ή κάτι τέτοιο;

Το συζητάγαμε. Ήταν δυο χρονιές που αποκλειστήκαμε στο τέλος. Ακόμα και όταν αποκλειστήκαμε από τη Λαμία χάσαμε δυο πέναλτι κατά τη διάρκεια του ματς. Δεν είναι φυσιολογικό. Έχασε ένα ο Καμαρά και το άλλο το έχασα εγώ. Πάντα κάτι συνέβαινε και μέναμε εκτός Κυπέλλου. Υπήρχε πίεση μέσα στην ομάδα για αυτή τη διοργάνωση και πάντα στο τέλος κάτι γινόταν. Λέγαμε είμαστε κοντά και χάναμε τη συγκέντρωση μας. Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς έφταιγε.

Αν ο πρόεδρος έβγαινε και έλεγε αυτή τη χρονιά δεν έχουμε στόχο και θέλουμε απλά να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να το αποδεχτούν Έλληνες φίλαθλοι;

Δεν νομίζω. Το καταλαβαίνω. Ακόμα και για τα αποδυτήρια δεν είναι καλό. Οι παίκτες θέλουν κίνητρο, θέλουν να παίζουν για να νικάνε. Όταν επαναλαμβάνεις συνέχεια “θέλω το Κύπελλο” μπαίνει στο κεφάλι σου και μερικές φορές ίσως δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Το πρώτο σου συμβόλαιο ήταν για δύο χρόνια και το ανανέωσες. Εκείνη την περίοδο είχες την ευκαιρία να πας σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα;

Ναι είχα κάποιες προσφορές από άλλες ελληνικές ομάδα αλλά στο τέλος αποφάσισα να μείνω στον Άρη. Ήμουν εκεί με την οικογένεια μου και αισθανόμουν καλά. Προτιμούσα να μείνω στο μέρος που μου άρεσε. Ήθελα να κερδίσω τρόπαιο με τον Άρη. Αισθανόμουν πως ήμασταν κοντά αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button