ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Επτά πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και το Παρίσι, αποφάσισαν ότι δεν θα μεταδώσουν τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 σε γιγαντοοθόνες, εν μέσω ανησυχιών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το τουρνουά στο Κατάρ.

«Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από κοινωνικής πλευράς, ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι γίνεται τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχουν κατασκευαστεί αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει επίσης να αμφισβητηθούν» εξήγησε ο αντιδήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Πιέρ Ραμπαντάν, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η Λιλ ήταν η πρώτη από τις πόλεις που ανακοίνωσε την απόφασή της να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες και ζώνες φιλάθλων. Το έκανε το Σάββατο και αργότερα ακολούθησαν το Στρασβούργο, το Ροντέζ, η Ρεμς και το Μπορντό.

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε χθες και από την πόλη της Μασσαλίας, στην οποία αναφέρεται: «Δεσμευμένοι στις αξίες της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και της οικοδόμησης ενός πιο βιώσιμου τόπου, δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, το οποίο έχει προκαλέσει ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή».

Ο δήμαρχος του Μπορντό, Πιερ Ουρμίκ, τόνισε σε ένα τρίλεπτο βίντεο: «Πραγματικά θα ένιωθα συνένοχος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button