Μπουένο: “Πέντε ομάδες διεκδικούν θέση στη Euroleague”
Μιλώντας στο «Eurohoops», ο CEO της Euroleague, Τσους Μπουένο ανέφερε ότι η Μονακό, η Παρί, η Μπεσικτάς, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και ακόμη μία ομάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
«Έχουμε πέντε ομάδες που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στη Euroleague: η Μονακό, η Παρί, η Μπεσίκτας, η Ιερουσαλήμ και υπάρχει και μία πέμπτη. Κι άλλες ομάδες θέλουν το ίδιο πράγμα, αλλά, αυτήν τη στιγμή, δεν θέλω να πω περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της διοργάνωσης ξεκαθάρισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 9 Ιουνίου, όπου θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο διατήρησης του μοντέλου των 20 ομάδων.
Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Παρί, η οποία δεν διαθέτει εγγυημένη άδεια συμμετοχής, αλλά και της Μπεσικτάς, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στο Eurocup.
«Αν η Μπεσίκτας δεν αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στη Euroleague, έχει ήδη υπογράψει για άδεια Eurocup. Επομένως, ξέρουν ότι θα συμμετάσχουν στο Eurocup με ένα πολύ ισχυρό πρότζεκτ και, ίσως, ανέβουν στη Euroleague, νικώντας το τουρνουά», ανέφερε.
Για τους Τούρκους πρόσθεσε πως διαθέτουν ισχυρή βάση, υψηλές φιλοδοξίες και μεγάλη δυναμική κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης.




