ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μπορντό: Υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία μετά το «ναυάγιο» με… Λίβερπουλ

Στην 3η κατηγορία της Γαλλίας υποβιβάστηκε η Μπορντό λόγω χρεών, μόλις μία εβδομάδα μετά την απόσυρση της Fenway Sports Group για την εξαγορά του γαλλικού συλλόγου.

Με ανακοίνωσή της, η Μπορντό απέσυρε και επίσημα την προσφυγή της στο αρμόδιο όργανο που είναι υπεύθυνο για την εποπτεία των οικονομικών όλων των γαλλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων (DNCG), με αποτέλεσμα να αποδεχθεί την απόφαση να υποβιβαστεί ο σύλλογος στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις της ομάδας με την Fenway Sports Group για την εξαγορά της Μπορντό. Το επενδυτικό fund, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λίβερπουλ, είχε ενδιαφερθεί να προσθέσει τον γαλλικό σύλλογο στον όμιλό του, ωστόσο η συμφωνία δεν τελεσφόρησε.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν, καθώς πρώτα η Μπορντό οφείλει να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην 3η κατηγορία. Σε αντίθεση περίπτωση, μπορεί να ακολουθήσει υποβιβασμός σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, τη National 2 ή ακόμη και τη National 3.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μπορντό είχε υποβιβαστεί στην Ligue 2 τη σεζόν 2021/2022 τερματίζοντας τελευταία, ενώ η περσινή σεζόν τη βρήκε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ιστορικός γαλλικός σύλλογος των έξι πρωταθλημάτων, έχει να ανέβει ένα βουνό για να επανέλθει στις «υψηλές πτήσεις», ενώ επίσης έχει μία παθιασμένη βάση οπαδών που χαρακτηρίζει την ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button