ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μπλάτερ: «Έπρεπε να αποκλειστεί το Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο Σεπ Μπλάτερ θεωρεί ότι το Ιράν πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο, εν μέσω των εκτεταμένων διαδηλώσεων στη χώρα, που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι, η οποία πέθανε μετά από βασανιστήρια από την αστυνομία ηθών της χώρας.

Η ελβετική εφημερίδα Blick σε ρεπορτάζ της επικαλείται δηλώσεις του άλλοτε ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε στο γραφείο του εκδότη πως «το Ιράν θα πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ ζήτησε σκληρές συνέπειες και ότι σε περίπτωση που εκείνος ήταν ακόμη στην εξουσία θα είχε αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους ξένους εχθρούς ότι υποδαυλίζουν τις αναταραχές που μαίνονται μετά τον θάνατο της Ιρανής με κουρδική καταγωγή, Μάχσα Αμίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφότου συνελήφθη για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που είχε επιβληθεί στις γυναίκες του ασιατικού κράτους.

Η εφημερίδα Blick ανέφερε ότι ο Μπλάτερ είπε ότι ήταν ακατανόητο το γεγονός πως ο επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν είχε λάβει σαφή θέση για το Ιράν.

Ο 86χρονος Ελβετός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις πρόσφατα υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος να απονεμηθούν στο Κατάρ τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button