Ποδόσφαιρο

Μπερτόγλιο για τον Μαραντόνα: «Τρέμανε τα πόδια μου, όταν είδα τον θεό από κοντά»

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έπαιξε για μία και μοναδική φορά με την φανέλα της Αργενινής στις 5 Μαΐου 2010 σε φιλικό παιχνίδι με την Αϊτή, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να είναι στην τεχνική ηγεσία της «Αλμπινολέσε».

Και μάλιστα όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά εξελίχθηκε σε ήρωας της βραδιάς με τα δύο τέρματα που είχε πετύχει: «Θυμάμαι ότι στο τέλος του αγώνα ήρθε και με αγκάλιασε. Ήταν μια μοναδική στιγμή για μένα, ένιωσα τόσο περήφανος», είπε ο Μπερτόγλιο στο gazzetta.gr.

Και συνέχισε: «Για τον πατέρα μου, τον θείο μου και γενικά για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, ο Ντιέγκο είναι θεός. Το ίδιο ισχύει για όλη την Αργεντινή. Ο Μαραντόνα αγαπήθηκε λόγω των όσων πρόσφερε στο ποδόσφαιρο της χώρας μου αλλά και γιατί μαχόταν για τους φτωχούς. Αυτό που έκανε το 1986 απέναντι στην Αγγλία είχε κι άλλες προεκτάσεις καθώς είχαν προηγηθεί τα Φώκλαντ.

Στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν social media, δεν είχαν όλοι τηλεοράσεις αλλά παρακολουθούσαν την εξέλιξη ενός αγώνα μέσα από το ραδιόφωνο. Ο Μαραντόνα έκανε χαρούμενους εκατομμύρια Αργεντίνους».

Για τη στιγμή που συνάντησε τον Μαραντόνα: «Φίλε, τρέμανε τα πόδια μου. Ξαφνικά είδα μπροστά μου τον θεό. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Το παρατσούκλι μου είναι «Φάκου» και ο Μαραντόνα με φώναξε με το παρατσούκλι μου, δείχνοντας ότι είχε συγκεντρώσει στοιχεία για μένα, με ήξερε καλά. Αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μένα, να με ξέρει ο Μαραντόνα. Χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω αυτό που μου συνέβαινε

Τότε, όλη η οικογένειά μου ήταν στο… πόδι επειδή θα τον συναντούσα. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Ήταν ένα όνειρο. Να κάνω προπόνηση μαζί του και φυσικά μ’ ένα σωρό τεράστιους παίκτες».

Πηγαίνοντας στην Εθνική Αργεντινής για εκείνο το φιλικό παιχνίδι με την Αϊτή, ο νυν μεσοεπιθετικός του Άρη εκτιμούσε ότι απλά θα παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο: «Ξαφνικά με φώναξε ο Μαραντόνα κι εκεί κατάλαβα ότι θα έπαιζα. Μου μίλησε για ζητήματα τακτικής και γενικώς μου εξήγησε τι ακριβώς ήθελε από εμένα σε συγκεκριμένες κομπίνες. Τα πήγα πολύ καλύτερα απ’ ότι φανταζόμουν και μετά ήρθε και μ’ αγκάλιασε. Ω φίλε, ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου ήρθε και μ’ αγκάλιασε. Τρελάθηκε όλη η οικογένειά μου μ’ αυτό που είχε συμβεί».

Τέλος ο Μπερτόγλιο αναφέρθηκε και στο τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε στην Αργεντινή: «Η απώλειά του έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη. Στην Αργεντινή νιώθουμε ότι έφυγε ο θεός μας, γι’ αυτό βλέπεις αυτές τις αντιδράσεις από δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Ο Μαραντόνα ήταν κάτι ξεχωριστό για όλη τη χώρα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button