Μπάσκετ

Μπερτομέου: «Είχα πείσει τις ομάδες πως οι παίκτες της Euroleague δεν πρέπει να παίζουν στα “παράθυρα”»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου έρχεται ξανά στο προσκήνιο: ο πρώην CEO της Euroleague εξήγησε πώς και γιατί ο ίδιος είχε πείσει τις ομάδες της κορυφαίας λίγκας της Ευρώπης να μην αφήνουν τους αθλητές τους να αγωνίζονται στα «παράθυρα» της FIBA.

Η θητεία του Μπερτομέου στην Euroleague έχει ολοκληρωθεί, αλλά ο Καταλανός ήρθε ξανά στο προσκήνιο, λόγω μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι “SergioBasket_vlogs”. Σε αυτήν, λοιπόν, μίλησε για το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο δύσκολο για τις ομάδες της κορυφαίας λίγκας της Ευρώπης να επιτρέψουν στους παίκτες τους να παίξουν στα «παράθυρα», τονίζοντας πως αυτή η συνθήκη ήρθε από δική του… πρωτοβουλία.

Για την ακρίβεια, ο ίδιος, δίχως ίχνος μεταμέλειας ή αλλαγής στάσης και τρόπου προσέγγισης, υποστήριξε πως οι παίκτες της Euroleague θα θεωρούνταν «δεύτερης διαλογής», συγκριτικά με εκείνους του ΝΒΑ, αν έπαιζαν με τις εθνικές στα προκριματικά και για τον λόγο αυτό έπεισε τους ιδιοκτήτες των συλλόγων να ασκήσουν… βέτο.

«Τα “παράθυρα” ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει. Είχαμε μιλήσει γι’ αυτό και έπεισα τις ομάδες πως η θέση της Euroleague δεν μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή του ΝΒΑ. Οι ομάδες μας δεν ήταν “δεύτερης διαλογής” και οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να λάβουν τον ίδιο σεβασμό, με εκείνον που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ, να μην νιώσουν πως οι παίκτες τους αγωνίζονται σε μια “δεύτερη λίγκα”. Έτσι, πήραμε την απόφαση και κανείς δεν δίστασε, κανείς δεν ρώτησε κάτι ή ζήτησε την αλλαγή ενός αγώνα… Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν συμβεί από το 2017. Ας πούμε πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, που μπορείς να ηγηθείς», ανέφερε ο Μπερτομέου και συνέχισε λέγοντας:

«Η Euroleague έχει σπουδαίο προσωπικό και μια σπουδαία ευκαιρία να μεγαλώσει μαζί με τις ομάδες. Όμως, πρέπει να έχεις έναν στόχο, μια γραμμή. Τον είχαμε και ξέραμε τι θέλαμε, είχαμε ένα πλάνο. Έγιναν λάθη, τα οποία όλοι ήξεραν».

Παράλληλα, με αφορμή τα όσα έγιναν στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, σχολίασε: «Αυτό που έγινε στα “παράθυρα” ήταν αποπροσανατολιστικό. Δείχνει μια μεγάλη σύγχυση, κανείς δεν γνωρίζει τη γραμμή. Τώρα η ερώτηση είναι: Θα αφήσουν οι ομάδες τους παίκτες να πάνε στις εθνικές; Κάποιους ναι, κάποιους όχι. Δεν βγάζει νόημα αυτό γιατί μιλάμε για μια λίγκα με κοινούς στόχους και κοινό ενδιαφέρον, που πρέπει να δρα ως σύνολο».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button