Γενικά

Μπαχ: «Αν επιτρέπουμε κινήσεις όπως του Wimbledon, το παιχνίδι είναι χαμένο»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό παρασκήνιο τον αθλητισμό, με αφορμή την απόφαση του Wimbledon.

Η απόφαση του Wimbledon να ασπαστεί την απόφαση της κυβέρνησης για να μην επιτρέψει την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων στο τουρνουά, έγινε αντικείμενο συζήτησης στην ΔΟΕ.

Ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, σε συνέδριο που έγινε με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, έθεσε ως παράδειγμα προς αποφυγή την απόφαση του Wimbledon και τόνισε πως αν οι κυβερνήσεις επηρεάζουν το ποιος θα αγωνίζεται και ποιος όχι σε διεθνείς διοργανώσεις, τότε το παιχνίδι θα έχει χαθεί…

«Πρέπει να σεβόμαστε τις κυβερνήσεις για τον ρόλο τους. Ομως δείτε τι έχει γίνει με τους φίλους μας στο τένις. Στο Παρίσι επετράπη να παίξουν ως ουδέτεροι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες, αλλά στο Wimbledon επειδή η κυβέρνηση λέει “όχι”, δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή. Οταν ως αθλητικό κίνημα το επιτρέπουμε αυτό, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Πως μπορείς να εγγυηθείς ότι το άθλημά σου θα έχει δίκαιο ανταγωνισμό όταν οι κυβερνήσεις αποφασίζουν με πολιτικά κριτήρια το ποιος μπορεί να αγωνιστεί και ποιος όχι; Σήμερα είναι η Ρωσία και η Λευκορωσία. Αύριο μπορεί να είναι μία άλλη χώρα. Πρέπει να αναλογιστούμε πως δεν υπάρχει χώρα που να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλες τις άλλες χώρες του κόσμου» είπε αρχικά ο Μπαχ και συνέχισε:

«Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα κατά των υπεύθυνων που παραβιάζουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτή αφορά μόνο τις κυβερνήσεις. Οποιος υποστηρίζει τον πόλεμο, θα πρέπει να αποβάλλεται, αλλά όποιος δεν τον υποστηρίζει θα πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αθλητών, τους κανόνες και το Διεθνές Δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρχει τιμωρία επειδή κρατούν ένα… διαβατήριο. Χώρες που έχετε αρνητικά συναισθήματα για την Ρωσία και την Λευκορωσία, αναλογιστείτε ότι θέτετε σε κίνδυνο και την ασφάλεια αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button