ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες συμφωνούν σε μείωση των μισθών τους!

Μία πρώτη διερευνητική επαφή με τους αρχηγούς της ομάδας είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, με αντικείμενο συζήτησης το «ψαλίδι» στα συμβόλαια των παικτών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απειλεί με οικονομική «ασφυξία» όλους τους συλλόγους, με τους «μπλαουγκράνα» να αναγνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να καλυφθεί ο υπέρογκος ετήσιος προϋπολογισμός, που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή αρχίσουν εκ νέου και ολοκληρωθούν με διαδικασίες εξπρές το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League, ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα έχει χαθεί, όχι μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και από τα εισιτήρια και τις υπόλοιπες δραστηριότητες στο «Καμπ Νου» (εστιατόρια, καταστήματα, μουσείο) που έχουν διακοπεί επ΄ αόριστον.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι παίκτες φαίνονται κατ’αρχήν θετικοί στη μείωση των αποδοχών τους, όμως για την ώρα η συζήτηση σταματά κάπου εκεί.

Συγκεκριμένα μεγέθη δεν μπορούν να μπουν ακόμη «στο τραπέζι», δεδομένου ότι παραμένει άγνωστο αν, πότε και και με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί η σεζόν.

Όταν θα υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, διοίκηση και ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα θα κληθούν να διαπραγματευθούν και να συμφωνήσουν στις μειώσεις μισθών, σε μία προσπάθεια να παραμείνει βιώσιμος ο σύλλογος και τα επόμενα -δύσκολα- χρόνια που θα ακολουθήσουν. Όπως άλλωστε συμφωνούν οι περισσότεροι, ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό δεν θα είναι ο ίδιος…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button