Γενικά

Μπέζος: Ο Οθέλλος, τα μηνύματα που περνάει και το «σήμερα» της Ελλάδας

Στο Υellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to Box» φιλοξενήθηκε ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιάννης Μπέζος.

Αναλυτικά όσα είπε στους Κωνσταντίνο Τσακίρη και Ιάσονα Μίσχο:

Για το πως ξημέρωσε η σημερινή μέρα μετά τις φωτιές:

Η ζωή πάντα συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει κάτι, αλλά συμβαίνει. Συμβαίνουν αυτές οι πυρκαγιές οι οποίες συμβαίνουν κάθε χρόνο, έχουμε φτάσει να συνηθίσουμε τις φωτιές. Θέλετε η κλιματική αλλαγή, το έλλειμα της μέριμνας; Υπάρχουν πλημμύρες, φωτιές και καταστροφές.

Δεν πρέπει να τα αφήνουμε αυτά στην μοίρα μας, κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Μόλις βρεθούμε μπροστά στο μεγάλο θέμα τότε ξεκινάμε και κλαίμε.

Τόσα χρόνια δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας για τις φωτιές. δεν λογοδοτούν οι άνθρωποι, δεν θέλουμε να σπάμε αυγά και να στεναχωρούμε ο ένας τον άλλον, αλλά έτσι δεν γίνεται.

Για τους ανθρώπους:

O άνθρωπος είναι ένα πλέγμα από μεγαλείο και σκοτάδι, οι άνθρωποι είμαστε από όλα. Η προσπάθεια που κάνουμε για να επιβληθούμε στο σκοτεινό μας κομμάτι είναι αυτή που παράγει τον πολιτισμό. Τα μεγάλα έργα μας θυμίζουν πόσο ασήμαντοι είμαστε.

Για την παράσταση «Οθέλλος» με την οποία θα βρίσκεται και στην βόρεια Ελλάδα:

Τα κλασσικά έργα μπορούν να ανέβουν με χιλιάδες τρόπους, το θέμα είναι εμείς να επικοινωνήσουμε το παλιά κείμενο με τους σημερινούς θεατές. Αν εμείς το παραστήσουμε καλά, είναι βέβαιο ότι θα επικοινωνηθεί.

Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε το διαφορετικό και όχι απλά να το ανεχόμαστε όπως κάνουμε σήμερα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button