ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Το γράμμα που έκανε τον Σουάρες να λυγίσει (videos)

Μετά τον αποκλεισμό της Ουρουγουάης μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στα social media από έναν Ουρουγουανό δημοσιογράφο, συγκίνησε τον «πιστολέρο».

Ο αποκλεισμός της Ουρουγουάης στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρά τη νίκη της απέναντι στη Γκάνα με 2-0, σηματοδότησε επίσης το τέλος μιας ιστορικής εποχής για την «σελέστε», στην οποία ορισμένοι παίκτες δεν θα φορέσουν πλέον τη φανέλα της τουλάχιστον σε επίσημα τουρνουά. Ένας από αυτούς είναι ο Λουίς Σουάρες. Ο «πιστολέρο» ήταν ο παραλήπτης μιας επιστολής που δημοσιεύτηκε στα social media από έναν Ουρουγουανό δημοσιογράφο, επιστολή στην οποία τον ευχαριστεί που ήταν μέρος της ζωής του και που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Το γράμμα διαβάστηκε στο πρόγραμμα Peloteando στην Ουρουγουάη και ο ίδιος ο Λουίς Σουάρες το μοιράστηκε με συγκίνηση: «Σε ευχαριστώ, Agustín. Με έκανες να δακρύσω», έγραψε ο πολύπειρος επιθετικός.

Αναλυτικά όσα γράφτηκαν: «Σήμερα δεν κλαίω για την εθνική ομάδα, σήμερα κλαίω για σένα. Όποτε σε βλέπω να κλαις, μου είναι δύσκολο να συγκρατηθώ. Σε έχω δει να κλαις στις καλές στιγμές και στις όχι και τόσο καλές, εκεί σε συνόδευα πάντα από απόσταση, παραπονιέμαι για σένα, κλαίω για σένα. Μεγάλωσα και μεγάλωσα βλέποντάς σε. Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι όταν ήμουν παιδί η πρώτη φανέλα που είχα ήταν δική σου, τα γκολ μου στο γήπεδο ήταν πάντα δικά σου.

Αυτός είναι ο Λουίς, ένας τύπος που με έκανε να πιστέψω ότι το αδύνατο ήταν δυνατό, που με δίδαξε ότι το να πέφτω ξανά και ξανά επιτρέπεται, αλλά το να σηκώνομαι είναι απαραίτητο. Γιατί ναι, Λουίς, τα έκανες όλα. Τι μπορώ να ισχυριστώ; Το 2010 μας έβαζες στα προημιτελικά με ένα αγωνιώδες γκολ όταν κανείς δεν μας έδινε ζωή. Τι μπορούν να ισχυριστούν; Ναι, χάρη στα ηρωικά σας χέρια, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε έναν ημιτελικό Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια. Τι μπορώ να μπω; αν ήδη στην ηλικία των έντεκα ήξερα τι ήταν να κερδίσεις ένα Κόπα Αμέρικα. Τι μπορώ να υποστηρίξω; Αν στο Μουντιάλ του 2014 ανακάμψατε σε χρόνο ρεκόρ, αφήνοντας την υγεία σας στην άκρη μόνο και μόνο για να κάνετε χαρούμενα αυτά τα 3 εκατομμύρια που φώναζαν στα γκολ σου. Τι μπορώ να πω; αν άντεξες σαν πρωταθλητής να σε πετάξουν άδικα ως κλέφτη στα μάτια όλου του κόσμου. Τι στο διάολο μπορώ να χρεώσω στον Λουίς; Ναι, χάρη σε σένα, η ελπίδα με την εθνική ομάδα ήταν πάντα ανέπαφη.

Σήμερα ήταν σίγουρα το τελευταίο σου παιχνίδι με την εθνική ομάδα και χωρίς αμφιβολία φεύγει μέρος της παιδικής μου ηλικίας, ο Λουίς φεύγει μαζί σου, γιατί οι περισσότερες από τις χαρούμενες αναμνήσεις μου αναμφίβολα ήταν όταν σε έβλεπα να παίζεις ποδόσφαιρο. Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι είμαι τρελός, και μπορεί να είμαι λίγο, αλλά το πάθος για το ποδόσφαιρο δεν διαπραγματεύεται με τίποτα. Δεν υπάρχουν χρήματα ή πλούτος που να αξίζει περισσότερο από μια κραυγή για ένα παθιασμένο γκολ. Ξέρω ότι μια μέρα θα σε έχω μπροστά μου και θα μπορώ να σου πω πόσο χαρούμενο με έκανες φορώντας το ανοιχτό γαλάζιο, σου άξιζε ένας ακόμα χορός αλλά η μοίρα δεν το ήθελε. Τα λέμε σύντομα Pistolero, για άλλη μια φορά σήμερα σε συνοδεύω στα δάκρυά σου».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button