Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ τον χειμώνα και όλα γίνονται άνω-κάτω! Πως θα είναι το πρόγραμμα τη σεζόν 2022-23

Στις 21 Νοεμβρίου 2022 θα γίνει η σέντρα στο Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών στην χώρα…

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο προγραμματισμός των εθνικών πρωταθλημάτων και των άλλων διοργανώσεων κάτι που, λογικά, προκαλεί… αναστάτωση. 

Σημειώστε την ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2022 στο στάδιο «Αλ Μπαΐτ» στην πόλη Ζορ σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την Ντόχα. Εκεί θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα για αυτό το ξεχωριστό Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κατάρ. 

Αυτό, φυσικά, επηρεάζει τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και τις διασυλλογικές διοργανώσεις που θα πρέπει πια να διαμορφώσουν διαφορετικά το πρόγραμμά τους. 

Σε ό, τι αφορά τις μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες, μόνο η Πρέμιερ Λιγκ έχει κάνει επίσημα γνωστό το καλεντάρι της για τη σεζόν 2022-23. Το αγγλικό πρωτάθλημα θα αρχίσει του χρόνου στις 6 Αυγούστου, ενώ φέτος η σέντρα έγινε στις 13 Αυγούστου. Θα διεξαχθούν 16 αγωνιστικές και στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή για 42 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η Πρέμιερ Λιγκ θα επανεκκινήσει στις 26 Δεκεμβρίου 2022 με την διεξαγωγή της Boxing Day και θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου. 

Στην Ισπανία γίνεται διαβούλευση ανάμεσα στην Λίγκα, στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, αλλά και τους συλλόγους των επαγγελματικών κατηγοριών για να καταλήξουν στο πρόγραμμα των ημερομηνιών.  

Η γαλλική Λίγκα έχει ανακοινώσει ότι πρόθεσή της είναι η ημερομηνία έναρξης της επόμενης περιόδου να μετατεθεί μόνο μία εβδομάδα νωρίτερα από τη φετινή. Υπάρχει, επίσης, πρόταση για την διεξαγωγή αγωνιστικής στις 28 Δεκεμβρίου, μια γαλλική… βερσιόν της Boxing Day. Ωστόσο, ακόμα το καλεντάρι δεν έχει εγκριθεί. 

Η Μπούντεσλιγκα θα αρχίσει στις 5 Αυγούστου 2022 και θα διακοπεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου, όταν θα γίνει η 15η αγωνιστική. Σε αντίθεση με την Αγγλία, ωστόσο, το γερμανικό πρωτάθλημα που θα διακοπεί λόγω του Μουντιάλ θα αρχίσει ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2023, καθώς θα υπάρξει κανονικά η χειμερινή διακοπή. 

Εκκρεμότητα υπάρχει και στην Ιταλία, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις της UEFA σχετικά με το Τσάμπιονς Λιγκ και τις άλλες διασυλλογικές διοργανώσεις της. Πιθανότατα το Τσάμπιονς Λιγκ θα αρχίσει στις 6-7 Σεπτεμβρίου 2022 και θα πάει ως τις 3 Νοεμβρίου για τη φάση των ομίλων. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button